Dillon Koster in actie met Aston Martin DBRS9 op Adria

27 Dec 2007 | Dillon Koster heeft afgelopen donderdag op het Italiaanse circuit Adria International Raceway diverse testkilometers afgelegd met een Aston Martin DBRS9 GT3. De Zandvoortse ondernemer besloot de dag uiteindelijk op een halve seconde afstand van de vaste rijders van Villois Racing.
Op uitnodiging van het Italiaanse team, dat actief is in de International GT Open, maakte Koster zijn debuut met de ruim 550-PK sterke Aston Martin. “In het begin moest ik aan de auto en met name de sterke 6-liter V12 motor wennen, want je zit tenslotte niet dagelijks achter het stuur van een Aston Martin,” vertelde hij. “Maar na tien ronden is het ‘gewoon’ een raceauto en ben je alleen nog maar bezig om goede tijden neer te zetten.”

En niet zonder resultaat. Na enkele tientallen ronden wist de Zandvoorter de vaste coureurs van het team tot een halve seconde te benaderen. “Ik ben erg tevreden over het behaalde resultaat en de samenwerking met het team. Om bij je debuut in zo’n ontzettend krachtige auto slechts een halve seconde toe te moeten geven op de reguliere rijders, is absoluut iets waarvoor je je niet hoeft te schamen!”

Deze unieke ervaring zal in februari of maart van het komende jaar waarschijnlijk nog een vervolg krijgen. Een exacte datum is nog onbekend. “Het seizoen 2008 belooft een mooi jaar te worden. Wie weet wat er nog mogelijk is naast de BMW 130i Cup,” blikte Koster vooruit.

SimWorld
Voor een ideale voorbereiding op zijn debuut, verkende Koster eerst in racecentrum SimWorld in Haarlem het 2.702 kilometer korte parcours. Dillon Koster: “Dit heeft me absoluut geholpen om met name in de eerste paar ronden in ItaliŽ gelijk goed gas te kunnen geven, want normaal gesproken heb je toch even de tijd nodig het circuit te leren kennen.”
 © 2004-2016 DillonKoster.nl