Dillon Koster tijdens DTM Zandvoort aan de start van SEAT Léon Supercopa

10 Aug 2010 | Op 21 en 22 augustus staat Dillon Koster voor de vierde maal aan de start van de Duitse SEAT Léon Supercopa tijdens het jaarlijkse DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort. De DTM is één van de hoogtepunten van de Nederlandse autosportevenementen, waarin autofabrikanten Audi en Mercedes-Benz de strijd met elkaar aangaan en oud Formule 1-coureurs als David Coulthard en Ralf Schumacher uitkomen. In het voorprogramma daarvan, in de SEAT Léon Supercopa, rijdt lokalmatador Koster op uitnodiging van SEAT Duitsland in de VIP-auto.
De SEAT Léon Supercopa staat te boek als een zeer competitieve autosportklasse, die in Duitsland al zeven jaar in successie bestaat. In de merkencup rijden ongeveer twintig gelijkwaardige auto’s, die aangedreven worden door een 2 liter motor die maar liefst 300PK levert. In 2007 en 2008 reed Koster twee complete seizoenen in de Supercopa, maar verlegde daarna zijn aandacht op zijn Certainty Racing Team. Toch geeft de Zandvoorter op zijn thuiscircuit graag weer acte de présence, waar hij de afgelopen jaren zijn thuisvoordeel vanwege een aanrijding, defecte benzinepomp en drive through-penalty niet kon omzetten in een mooi resultaat.

“Maar de aanhouder wint”, stelt Koster vol vertrouwen. “Ik heb dit jaar races in de Toerwagen Diesel Cup en op de Nürburgring in Duitsland gereden, maar dit is voor mij als coureur absoluut het hoogtepunt van het jaar. De afgelopen drie keer heeft de combinatie van de SEAT Léon Supercopa en Zandvoort mij niet veel succes gebracht, al ben ik wel dichtbij mooie resultaten geweest. Ik hoop dat de goden mij ditmaal goed gezind zijn en dan kan het wel eens een ontzettend mooi weekeinde worden. Ik vind het een eer om op uitnodiging van SEAT tijdens dit grote evenement op mijn thuiscircuit voor eigen publiek te rijden. Ik kijk er reikhalzend naar uit!”

De SEAT Léon Supercopa rijdt op zaterdag 21 (om 16.15 uur) en zondag 22 augustus (om 08.45 uur) twee races over twaalf ronden. Net als vorig jaar organiseert Certainty Events & Incentives een groot strandfeest voor SEAT Duitsland.

Dillon Koster wordt ondersteund door Hertalan, Brink Groep, Jongepier Opleidingen, SEAT Nederland en Laubier.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl