Dillon tevreden ondanks matige 12e plaats

12 Apr 2004 | Dillon begon de race vandaag met in zijn achterhoofd de teleurstelling van gisteren in de kwalificatie, waar hij van het asfalt geschoven werd door Pim van Riet. Dit resulteerde erin dat Koster geen verdere tijd neer kon zetten en de 17e positie was daarvan het gevolg. De race ging lichtelijk beter met een twaalfde positie.
Het weekend begon goed voor Dillon, de Zandvoortse coureur was in de vrije trainingen op vrijdag bovenaan in de tijdtabellen te vinden, het beloofde een goed weekend.

Echter ging het in de kwalificatie helemaal mis, Pim van Riet ondervond problemen met zijn auto, waardoor hij in de haast om zijn kwalificatie toch nog redelijk af te sluiten, Dillon Koster trefde, hem raakte en diens goede startpositie onmogelijk maakte. Een zeer ongelukkige timing, aangezien de regen gestopt was en Dillon op Slicks bezig was om een droge ronde te rijden. De achteras raakte dusdanig beschadigd dat hij zich moest meldden in de pitstraat en er daar achter kwam dat dit het einde van de kwalificatie betekende.

"Ik was in eerste instantie erg boos, maar het is inmiddels alweer goed," vertelde Dillon na afloop van de kwalificatie. "Hierdoor stond ik jammer genoeg 17e, aangezien ik alleen in de regen een tijd heb kunnen neerzetten. Erg vervelend, want het balans in de auto was goed, het team is goed, alleen moet alles nog op de juiste plaats vallen."

Tijdens de race wist Dillon zich op te rukken naar een tiende plaats, echter kwam hij achter teamgenoot Sandra van der Sloot. Op het scheivlak zette Koster zijn Renault naast die van zijn vrouwelijke collega, die net niet genoeg ruimte gaf, waardoor Dillon het groene asfalt moest kiezen en twee plaatsen terugviel.

"Dat was het risico dat ik toen nam," vertelde hij er zelf over. "Maar of toen tiende, achtste of twaalfde werd, maakte niet zo gek veel uit."

"Volgende race gaan we er echt weer tegen aan," blikte de 27-jarige coureur vooruit. "Ik had mijn auto deze race iets minder voor elkaar als mijn teamgenoten, maar de versnellingsbak wordt sterk verbeterd voor de volgende race en dat zal wel mee gaan helpen. Er was dit weekend ook gewoon helemaal niets mis met de auto, maar het kwam er dit weekend gewoon niet uit."
 © 2004-2016 DillonKoster.nl