Dillon grijpt nipt naast podium

31 May 2004 | Tijdens de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort kwam Dillon Koster dit weekend tweemaal in actie. Op zaterdag met een 45 minuten durende race en op maandag met de gebruikelijke twaalf ronden.
Ondanks een moeizame start van het weekend op vrijdag, stonden de zaken er op zaterdag stukken beter voor. Dillon besloot, om zijn banden te sparen, in de kwalificatie zo min mogelijk ronden te rijden, dit ten einde in de race voluit te kunnen gaan. Het lukte hem in uiteindelijk drie! ronden een alleszins acceptabele tijd neer te zetten.

"Ik besloot in de kwalificatie rustig aan te doen, ik moest ten slotte nog 45 minuten rijden op diezelfde banden,” vertelde de Zandvoortse coureur. “Het maakt niet zoveel uit of ik een 10e of 6e startplaats weet te bemachtigen voor een 45 minuten durende race, want daar kan nog zoveel in gebeuren. Ik merkte ook gelijk in de race dat dit een goede beslissing was, want ik kon goed meekomen."

Dit bleek te werken, Dillon Koster klom op naar een zevende positie, waarbij hij wat werd opgehouden door Michael Bleekemolen, die door zijn kwaliteit en ervaring buitengewoon moeilijk te passeren is. Zoals afgesproken kwam Dillon relatief laat binnen voor zijn verplichte pitstop en juist in die ronde kreeg hij problemen met de sensor van de gasklep, waardoor de Renault-motor niet meer dan 2000 toeren per minuut draaide. Na een herstart van de motor kon de race van Koster weer hervat worden. De achterstand ten opzichte van de concurrentie was door dit technische mankement zover opgelopen dat Dillon was teruggevallen van een 7e naar een 22e positie. Toch lukte het hem nog uiteindelijk als 17e te finishen. Jammer, een plek bij de top 5 had er zonder dit incident zeker ingezeten. Dillon liet echter wel zien dat het sparen van de banden in de kwalificatie een goede beslissing was; de persoonlijk snelste ronde van race 1, leverde namelijk de startpositie op voor race 2, voor Dillon Koster betekende dit een uitstekende 5e plaats op de grid.

Dillon maakte een goede start mee en wist in de beginfase van de wedstrijd John de Vos te passeren, maar de inwoner van Enspijk haalde Koster niet veel later weer in. Dillon nam genoegen met een vijfde plaats, maar kreeg door een stop-and-go-penalty voor Frans Verschuur een vierde plaats in de schoot geworpen.

Na afloop troffen we een tevreden Dillon: "Het is goed om onder toeziend oog van sponsoren en relaties zo’n goed resultaat neer te zetten. De auto was niet snel genoeg om John de Vos te pakken. We gaan er de komende tijd hard aan werken om de auto verder te perfectioneren en dan komt het podium hopelijk in zicht."

Dillon komt op 18 juli wederom in actie tijdens de NAV races op het Vlaamse circuit van Zolder.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl