Dillon Koster doet goede zaken

05 Aug 2004 | Dillon Koster heeft tijdens de zesde race van de ID&T Clio Renault Sport Cup op TT Circuit Assen een zwaar bevochten vijfde eindpositie weten te bemachtigen. Deze vijfde positie "kreeg" hij, doordat de als derde gefinishte Allard Kalff, die overigens een formidabele race reed, van de wedstrijdleiding een tijdstraf kreeg voor het maken van een "jump start", waardoor hij enkele plaatsen terugviel.
Het weekeinde begon niet zonder problemen voor de 27 jarige coureur. Ondanks dat Koster in de kwalificatie een aantal minuten binnen bleef om geen problemen te krijgen met het verkeer, kwam hij toch wat teleurstellend niet verder dan een 10e startpositie. "Door wat concentratieverlies in mijn eerste vliegende ronde lifte ik op het verkeerde moment mijn gas bij stekkenwal, waardoor ik in een spin raakte. Het was een mooie 360, waarbij ik de auto na veel kunst en vliegwerk, toch netjes op het asfalt wist te houden. De vliegende ronde erna merkte ik wel dat mijn banden in een mindere staat waren. Maar met een tiende startpositie kon ik niet ontevreden zijn, ik had verwacht meer naar achteren op de startgrid te staan."
De nummer 2 t/m 15 stonden tijdens de kwalificatie namelijk binnen één seconde, wat aangeeft hoe competatief de ID&T Clio Renault Sport Cup is.

Na vijf liter water voorafgaand aan de start gedronken te hebben in het snikhete Assen, maakte de inwoner van Zandvoort een superstart mee. Waar collega's om hem heen afgeleid werden doordat de rode startlampen langdurig aan bleven, bleef hijzelf scherp en kwam uitermate goed weg. "Mijn start was echt een van mijn betere starts. Ik wist direct twee man te passeren en toen ik een ronde later over start/finish kwam lag ik al weer zevende."

Liggend op een zevende positie wist Dillon zich een weg naar Paul van Splunteren (zesde) te banen, doordat van Splunteren in de heet van de strijd zijn bolide beschadigde was het voor Koster niet al te moeilijk hem voorbij te steken. "Door de schade van Paul (van Splunteren) was het niet zo moeilijk hem te passeren. Daarna concentreerde ik me op Bertus Sanders die voor me reed. Zijn tempo lag behoorlijk hoog, ik kon als ik een snelle ronde reed naar hem toe kruipen, maar uiteindelijk kwam ik na de 12 ronden een tiental meters te kort."

Dillon ging als zesde onder de finish door. Maar door de 10 seconden tijdstraf voor teamgenoot Allard Kalff, kon Dillon uiteindelijk beslag leggen op de vijfde plaats in de eindrangschikking en staat hij nu zevende in het algemene klassement.

Dillon Koster zal tijdens het weekend van 15 augustus tweemaal in actie komen tijdens de dubbele race op de Sachsenring in Duitsland.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl