Dillon pakt vierde plek in kampioenschap

19 Oct 2004 | Tijdens de Finaleraces op het circuit van Zandvoort moest de beslissing vallen wie de derde kampioenschapsplaats in de Renault Clio Cup voor zich zou opeisen, met als kanshebbers: Dillon Koster, Paul van Splunteren en John de Vos.
Gedreven begon Koster op vrijdag aan dit alles beslissende weekend, waar hij er met een derde plaats in de vrije training al direct goed bij zat. Het kwalificatieresultaat was er op zaterdag niet minder op, met de vierde plaats was de Zandvoortse coureur de snelste coureur van het Bleekemolen team.

Al tijdens de kwalificatie was de strijd om de derde positie in het kampioenschap duidelijk aanwezig. De drie kemphanen probeerden elkaars tijden negatief te beïnvloeden, door geen “ruimte weg te geven”. Uiteindelijk kwamen de drie kanshebbers voor die felbegeerde derde eindplaats allemaal in de top 4 terecht. “De kwalificatie was erg competitief,” vertelde Dillon na afloop. “We (= de kanshebbers voor derde kampioenschapsplaats, red.) zaten allemaal dichtbij elkaar, wat een zeer spannende race beloofde.”

Toen het licht op groen sprong startte voor de Renault Clio Cup coureurs de eerste regenrace van het seizoen 2004. Dillon Koster had, om het maar wat eufemistisch te zeggen, geen goede start. “Bij een regenrace moet je van start gaan als een oma van 60,” vertelde hij. “Ik ging van start als een oma van 95.”

Bij deze start ziet hij teamgenoten Allard Kalff en Sebastiaan Bleekemolen al snel aan zich voorbij komen, waarna hij een goede doorkomst had in de eerste bocht. “Vooraf had ik in de Tarzan-bocht wat moeilijkheden verwacht, vooral doordat je weinig ziet met die spray van je voorgangers,” aldus de 28-jarige Koster. “Gelukkig kwam ik goed door de eerste paar bochten en kwam ik ook onderweg geen moeilijkheden tegen.”

Concurrent Paul van Splunteren reed een foutloze regenrace, die hij afsloot met een verdiende overwinning, waarmee hij tevens de derde plaats in het Nederlands kampioenschap veilig stelde. Dillon Koster kwam als vierde over de eindstreep, waarmee hij ook de vierde plaats in het Nederlands kampioenschap voor zich opeiste. De derde kanshebber John de Vos vergooide zijn kansen door zich in de tweede ronde te verremmen in de Tarzan-bocht, in de grindbak terecht kwam en veel posities verloor.

“Ik kan terug kijken op een goed seizoen, waarbij het team top!, de auto snel en ook ik goed was,” blikte Koster terug. “Het seizoen ging voor mij en ook voor mijn teamgenoot Allard crescendo, na een wat moeizame start gingen de laatste races top! Ik wil mijn sponsoren, die dit alles mogelijk hebben gemaakt, dan ook ontzettend bedanken voor dit geweldige seizoen en hoop dat we deze samenwerking kunnen continueren.” Met deze laatste uitspraken sloot Dillon dit succesvolle seizoen af en kijkt hij al weer vol vertrouwen naar volgend jaar.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl