Dillon wint zinderende race

29 Mar 2005 | Dillon Koster wist, bij het debuut van SportMaxx Clio Cup, de eerste overwinning naar zich toe te trekken. Dit deed de kustbewoner tijdens de Autotelegraaf Paasraces op Circuit Park Zandvoort, die onder regenachtige- en mistige omstandigheden verreden werden.
Dat de SportMaxx Clio Cup haar competitiestrijd tijdens de winterstop niet verloren is, bleek al tijdens de kwalificatie, die zaterdag verreden werd. Maarliefst 10 coureurs kwalificeerden zich binnen een seconde van de – door Mike Verschuur neergezette – “pole”-tijd. In deze kwalificatie kwam Dillon Koster slechts één tiende van een seconde te kort voor die “pole-position”.

“Daar baalde ik nogal van,” vertelde Dillon na afloop van de kwalificatie. “Ik was erop gebrand om samen met mijn teamgenoot Allard Kalff vanaf de eerste startrij te starten. Uiteindelijk kwam ik één tiende van een seconde tekort, en dan sta ik ineens op P4.”

Door de barre weersomstandigheden op het circuit, werd de race – na 3 installatieronden – aangevangen met een rollende start. Hierbij wist Dillon Koster zijn vierde startpositie te behouden. Direct in de eerste raceronde weet Koster zich in de Audi-S-bocht op te trekken naar een derde positie ten koste van Bertus Sanders.

Een ronde later passeert de 28-jarige Zandvoorter, Mike Verschuur op tactische wijze bij het uitkomen van de Marlboro bocht.

Rijdend op een tweede positie opent Dillon de aanval op Phil Bastiaans die per rondje op het Zandvoortse circuit een seconde toe moet geven op de ontketende Koster. Drie ronden voor het einde weet Koster, in de Arie Luyendijk-bocht, Phil Bastiaans aan de binnenkant te passeren.

Dillon Koster, rijdend met startnummer 3, weet de voorsprong op Phil Bastiaans ronde na ronde uit te breiden. Uiteindelijk wint Koster glorieus voor teamgenoot Allard Kalff – die twee ronden voor het einde van de race- profiteert van een foutje van Phil Bastiaans.

“Een fantastisch resultaat,” blikt Dillon Koster terug. “De auto was het hele weekend al prima in orde. Complimenten aan de heren techneuten, die weer een prima auto hadden neergezet.

Een overwinning als deze behaal je namelijk niet alleen, daar heb je goede ondersteuning van het team bij nodig en een auto die top in orde is. Ik was vandaag top, de auto was dat ook en dit heeft het ons als team gebracht.” P1 voor Dillon en P2 voor Allard een ongekend succes!
 © 2004-2016 DillonKoster.nl