Koster tevreden na Brits weekend

21 Aug 2005 | Op een voormalig vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog in het Britse Snetterton werden dit weekend twee races van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup verreden. Voor de Team-TRC coureurs Allard Kalff en Dillon Koster lagen hier goede kansen om hun puntentotaal voor het kampioenschap verder uit te breiden. Zandvoorter Kalff deed dat met een vierde plaats in de eerste race en een overwinning op zondag. Daarmee vergrootte hij zijn voorsprong in de titelstrijd op directe concurrent Phil Bastiaans. Voor Zandvoorter Dillon Koster bracht de zaterdagrace niet de gewenste top 5 klassering, maar op zondag revancheerde hij zich met een fraaie vierde plaats.
Het circuit van Snetterton in het Engelse Norwich vormde dus het strijdtoneel van de volgende twee races in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Voor de rijders van Team TRC bracht de training niet het gewenste resultaat. “Er zat voor mij niet meer in dan een achtste plaats”, opent Kalff zijn verhaal. Dillon Koster moest zelfs genoegen nemen met een startplaats buiten de top 10.

De eerste race vond op zaterdag plaats en kende een spannend verloop. Kalff doet verslag: “Zeker voor mij. Ik lag op enig moment vierde toen twee man voor mij iets te heftig met elkaar streden en naast de baan belandden. Daardoor schoof ik direct twee plaatsen op en reed achter (de latere winnaar) Mike Verschuur op een keurige tweede plaats. Niets aan de hand zou je denken. Tot het moment dat ik een kurbstone iets te enthousiast raakte en daardoor korte tijd op twee wielen verder reed. Daarmee viel ik ook drie plaatsen terug en lag dus weer vijfde. Gelukkig lukte het in de resterende ronden nog een plek te winnen, maar meer dan een vierde plaats zat er niet in!”, aldus Allard Kalff.

Als een geluk voor hem bepaalden de rondetijden uit de eerste race de startposities voor de race op zondag. Iets dat voor Kalff goed uitpakte. Hij bleek immers de snelste van het hele veld en mocht zijn twee raceoptreden over 12 ronden vanaf de pole position beginnen. ‘En in die race verliep alles precies volgens plan. Ik heb de hele race aan de leiding gereden en eigenlijk geen tegenstand gekend. Een relatief makkelijk overwinning dus en goed voor mijn kampioenschapskansen.”

In dat kampioenschap verdedigt ook Dillon Koster de kleuren van Team TRC. “Ik had mij veel van dit weekend in Engeland voorgesteld. Het is toch het Mekka van de autosport en dit circuit trekt mij ook wel. Je hebt hier meerdere fantastische bochten, waarin je veel kunt winnen, maar ook alles kunt verliezen. Ik ging hier voor dat eerste. Ik wilde proberen zo goed mogelijk te scoren, maar kampte in de training met een auto die niet helemaal naar mijn zin was. Om de een of andere reden wilde het niet lukken om er voldoende snelheid in te krijgen. En waar Allard nog op enkele tienden van de pole zat, was het verschil voor mij een tiende of drie groter. Uiteindelijk kwam ik daarmee niet verder dan een twaalfde startplaats. Gelukkig liep het in de race wat beter en kon ik opklimmen tot een achtste plaats. Niet top, maar in ieder geval beter dan bij de start.”

Op basis van zijn rondetijd mocht Dillon de tweede race starten vanaf een vijfde plaats en meldde zich daarmee gelijk in de voorste gelederen van het veld. Ondanks zijn niet aflatende strijdlust kon hij zijn tweede Britse optreden niet bekronen met een podiumplaats. Meer dan een vierde plek zat er deze keer niet in.

“Alles overziend was dit een leuk weekend”, concludeert Allard Kalff. “Het waren goede en spannende races op een uitdagend circuitje. Voor mij persoonlijk is dit Engelse avontuur succesvol verlopen, omdat ik mijn puntenvoorsprong verder heb kunnen uitbreiden. En met de volgende twee raceweekenden in het vooruitzicht denk ik dat het kampioenschap langzaam maar zeker in zicht komt. Maar pas op! We zijn er nog niet, maar het gaat zeker de goede kant op.”
Een mening die Dillon Koster zeker deelt. “Ik sta nu vierde in het kampioenschap en zal natuurlijk alles op alles zetten om daar tenminste een derde plaats van te maken. Dat zal niet makkelijk worden, maar ik ga er wel voor strijden. Wat mij betreft staat de einduitslag beslist nog niet vast.”

Team TRC wordt onder andere gesteund door: Hyperion Solutions, Xerox en De Heeg.NL

De volgende race staat gepland voor het weekend van 18 september tijdens de Trophy of The Dunes op Circuit Park Zandvoort.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl