Dillon derde in Nederlands kampioenschap

17 Oct 2005 | Met een dubbele race tijdens het @Home Finaleweekend op Circuit Park Zandvoort (17.500 bezoekers) heeft Allard Kalff er alles aan gedaan om TRC Teamgenoot Dillon Koster zo hoog mogelijk te laten eindigen. Doel was om voor Koster daarmee een tweede of een derde plaats in de titelstrijd veilig te stellen. Op zaterdag passeerde Koster als vierde de meet, terwijl Kalff een tiende seconde later onder de finishvlag doorging. Op zondag eindigde Kalff onbedreigd als derde en Koster wederom als vierde. Daarmee was de derde plaats in het titelstrijd een feit voor Dillon. Het Dunlop Sportmaxx Kampioenschap werd al eerder in het voordeel van Allard Kalff beslist.
Voor Koster begon het raceweekend met de training op zaterdag, gevolgd door een race over 12 ronden. “Mijn kwalificatie eindigde met een toch wel wat teleurstellende zevende plaats. Een constant onderstuur in de Kuhmobocht speelde mij parten. Die bocht is bepalend voor de snelheid waarmee je het rechte stuk op komt en dan moet je geen wegliggingsprobleem hebben. Kijkend naar die problemen, moest ik achteraf wel tevreden zijn met mijn klassering, te meer omdat de onderlinge verschillen ook nu erg klein waren. Ik stond weliswaar twee plaatsen voor mijn teamgenoot Allard Kalff, maar hij kende een betere start en kwam mij in die beginfase dan ook direct voorbij. Ik sloot aan en samen wisten wij op te klimmen naar de vierde en vijfde plaats. Een gevecht met veel strijd, waarbij wij zeker kansen hadden om nog hoger te eindigen. Na de elfde ronde werd duidelijk dat Berend Gesman de race zou winnen. Hij staat echter niet zo hoog in het klassement en ik richtte mijn aandacht dan ook op de mannen die, net als ik, strijden om de tweede en derde plaats in het kampioenschap. En dan telt ieder puntje. Daarbij werd ik nog een beetje geholpen door Allard, die in de laatste ronde mij zijn vierde plek schonk en mijn vijfde plaats overnam. Daardoor had ik nog meer zicht op een hoge eindklassering”, aldus de Zandvoorter Koster.

De tweede race van het weekend had Dillon Koster nog steeds uitzicht op een tweede plaats. “Toch heeft het niet zo mogen zijn!”, opent hij zijn verhaal. “Ik had teveel last van overstuur. Nu is dat op zich niet zo erg, maar ik kreeg de wagen ook de bocht niet door. Daardoor viel ik terug naar de strijd om de vierde plaats. Allard, Marc Koster en leider Mike Verschuur waren op dat moment voor mij te ver weg. Ik zat in een groep van vier en daarvan wilde iedereen die strijd winnen. Het waren lange tijd mooie, faire gevechten. Spiegel aan spiegel! Maar in de slotfase van de race raakten twee man in die groep elkaar, waardoor ik redelijk onbedreigd die vierde plaats kon pakken en daarmee de derde plaats in het kampioenschap. Ik ben tevreden en kijk uit naar het komende winterseizoen waarin ik samen met Marc Koster en Bertus Sanders in een Clio ga rijden.”

Allard Kalff kon alleen maar lachen. “Vanwege televisieopnamen voor RTL AutoWereld kon ik vrijdag niet trainen. Daarmee kwam de druk op de zaterdag te liggen. Het ging redelijk, maar zeker niet super. Ik stond wat verder naar achteren, maar een goede start in beide races maakte veel goed. Uiteindelijk heb ik mij toch nog een beetje met de strijd aan de kop kunnen bemoeien. Winnen lukte net niet. In de eerste race kon ik Dillon nog een beetje helpen, tijdens de tweede race ging dat onmogelijk.Hij zat te ver weg. Jammer, want ik had het hem wel gegund. Nu mocht ik zelf op het podium gaan staan. Een fantastische afsluiting van het seizoen. Ik heb er absoluut van genoten en het is een mooie kroon op mijn jubileumjaar. Voor het Team van Bleekemolen is het de volgende titel in een lange reeks van Clio-jaren”, besluit Allard Kalff.

Allard Kalff en Dillon Koster van Team TRC worden onder andere gesteund door: Hyperion Solutions, Xerox en De Heeg.NL

UITSLAGEN DUNLOP SPORTMAXX CLIO CUP FINALERACES:
Race 1: 1. Berend Gesman 12 ronden in 23.55.157; 2. Marc Koster op 1.421; 3. Tim Buys op 1.687; 4. Dillon Koster op 3.170; 5. Allard Kalff op 3.282 en 6. Mike Verschuur op 3.589.
Race 2: 1. Mike Verschuur 12 ronden in 23.54.422; 2. Marc Koster op 3.351; 3. Allard Kalff op 5.913; 4. Dillon Koster op 14.551 en 5. Bertus Sanders 14.708.

Stand in kampioenschap na 12 races: 1 en kampioen Allard Kalff met 203 punten; 2. Mike Verschuur 142; 3. Dillon Koster 133; 4. Mario Bik 127 en 5. Phil Bastiaans 124.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl