Rivalen uit Clio Cup vormen équipe tijdens WEK

24 Oct 2005 | Dillon Koster, Marc Koster en Bertus Sanders zullen zaterdag 29 oktober 2005 op Circuit Park Zandvoort aan de start verschijnen van het Winter Endurance Kampioenschap. Het race-trio, dat dit seizoen in de Dunlop SportMaxx Clio Cup tegen elkaar streed, zal tijdens het WEK 2005-2006 één equipe vormen.
“Ik vind het een leuke uitdaging om met Bertus en Marc deel te nemen aan het Winter Endurance Kampioenschap,” verklaarde Dillon Koster, die deze winter voor het eerst in zijn carrière aan het gehele kampioenschap zal deelnemen. “Ik denk dat we met dit rijderstrio hoge verwachtingen mogen stellen; als de betrouwbaarheid in orde is, hebben we goede kansen voor de titel. We zijn alle drie zonder twijfel snel genoeg en hebben dit seizoen aangetoond onder iedere omstandigheden goede resultaten te behalen. Ik heb alle vertrouwen in een winter met goede prestaties en kijk uit naar de eerste race, de Zandvoort 500 komende zaterdag.”

Waar vorig seizoen Rob Karst en John de Vos voor de tweede keer met hun Renault Clio de titel op wisten te eisen, heeft de, door Sanders/Peter Achterberg geprepareerde, equipe er het volste vertrouwen in met hun ervaring mee te kunnen dingen in de strijd om het kampioenschap.

“Na een seizoen lang tegen elkaar gestreden te hebben, vormen we in de winter één team dat 100 procent voor de overwinning in het algemeen klassement gaat,” liet Sanders optekenen. “Het is echter toch even iets anders dan we dit jaar gewend waren. Waar we in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup deelnamen aan sprintraces van 12 ronden, zullen we tijdens het WEKmeer dan vier uur scherp moeten blijven. Vooral de ‘Final 6’ zal een uitputtingslag worden, waarbij we ieder twee uur achter het stuur zullen zitten.”

Equipe Koster/Koster/Sanders zal tijdens de vijfde editie van de Nederlandse lange-afstand-competitie uitkomen in de ‘1600cc tot 2000cc’-klasse, met de Renault Clio Sport, waarmee de heren in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup diverse successen wisten te behalen.

“De Renault Clio is een zeer geschikte auto om ons in de strijd om het kampioenschap te kunnen mengen,” legt Marc Koster uit. “Hoe meer equipes deelnemen aan de klasse, hoe meer punten je toebedeeld krijgt. Doordat de Renault Clio in het verleden prima resultaten haalde in de goed bezette ‘tot 2000cc’-klasse, deden de equipes het ook goed in het algemeen klassement.

“We hoeven niet te twijfelen aan elkaars rijkwaliteiten, want we behaalden dit seizoen alle drie prima resultaten in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, onder diverse omstandigheden. De verdeling van kwalificatie en race zal niet veel uitmaken, de rondetijden zullen onderling niet ver uit elkaar liggen, dus wellicht zullen we iedere race een andere verdeling hebben.”

Het WEK wordt verreden over vijf wedstrijden (4 races op Zandvoort, 1 race op Oschersleben, Duitsland), dat met haar verplichte pitstops en rijderswissels garant staat voor spektakel.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl