Overwinningen voor équipe Koster/Koster/Sanders

29 Oct 2005 | Equipe Dillon Koster, Marc Koster en Bertus Sanders had zich geen beter begin van het Winter Endurance Kampioenschap kunnen voorstellen. Het race-trio, bekend uit de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, wist zich uit de problemen te houden en naar een foutloze overwinning te rijden.
Dillon Koster reed dit weekend de meeste kilometers van het team, en zette binnen het team tevens de snelste rondetijd neer. "Ik noteerde op een opdrogende baan de tweede tijd, maar kwam net twee tienden van een seconde te kort op de pole-position binnen onze klasse. De rondetijden waren tijdens de kwalificatie tamelijk hoog, doordat er in de Audi-S-bocht een olieplas lag. Het bleek erg lastig de auto daar in het juiste spoor te houden.

"Tijdens lange afstandraces gaat het niet om het rijden op de limiet, maar de betrouwbaarheid en continuteit zijn de belangrijkste factoren," vervolgde Koster. "Doordat ik ook de kwalificatie gereden had, ving ik de race ook als eerste aan. Tijdens mijn behouden start verloor ik een positie aan Roland Morien, maar ik verdedigde mijn positie niet met hand en tand, doordat ik wist dat de race nog ruim vier uur zou duren. De eerste stint verliep probleemloos en door een prima strategie en pitstops, konden we als team de overwinning pakken. De komende weken zullen we nog wel de puntjes op de i moeten zetten, om zo beter aan de start in Oschersleben (volgende race) te verschijnen."

Na 27 ronden gaf Dillon Koster het stuur uit handen aan vriend en teamgenoot Marc Koster. "Dillon had ons een goede uitgangspositie gegeven met zijn kwalificatie en eerste stint. Ik heb voor lange afstandraces eigenlijk dezelfde instelling als Dillon. In de eerste bocht kun je een race alleen verliezen, niet winnen. Daarbij wist ik ook nog dat we een zeer goede strategie hadden voor de overwinning. Bij de herstart na de code-60 was ik goed wakker en wist ik John de Vos aan de buitenkant voorbij te steken in de bocht zonder naam," blikt Koster terug. "De daaropvolgende problemen voor Team de Vos zorgde ervoor dat we geen overbodige risico's meer hoefden te nemen om de overwinning veilig te stellen. Een goed begin is het halve werk."

Sanders reed in een rustige fase van de wedstrijd prima rondetijden en wist zich buiten diverse crashes op het Zandvoortse duinencircuit te houden. De Emmenaar ziet echter wel plaats voor verbetering. "Alles verliep dit weekend zonder problemen. Ondanks de vele aanvaringen op de baan hebben we hier, buiten de code-60-situaties, weinig last van gehad. Aan Dillon en Marc heb ik twee zeer sterke collega's, die ervoor zorgden dat ik zonder moeite de auto uit handen kon geven. Tevens zou ik het team willen complimenteren voor haar juiste timing, door ons tijdens de race op de juiste momenten binnen te halen voor de pitstops en rijderswissels."

UITSLAGEN ZANDVOORT 500

Uitslag ‘tot 2000cc’-klasse: 1: Equipe Koster/Koster/Sanders in 104 ronden, 2: Equipe Becker/van den Brink op 1:20.061, 3: Vahstal/Vos op 1 ronde.

Uitslag algemeen: 1: Equipe Lohr/Morin in 109 ronden; 2: Equipe Post/de Groot op 0.030 seconde, 3: Equipe Hart/Frederiks op 1 ronde.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl