Podium voor équipe Koster/Koster/Sanders

11 Dec 2005 | Equipe Dillon Koster, Marc Koster en Bertus Sanders heeft tijdens de 4 uur van Oschersleben de tweede plaats, in de klasse tot 2000cc, zeker weten te stellen.
Nadat zaterdagochtend de vrije trainingen door ijs op het circuit afgelast werden, namen zondags 40 équipes deel aan de, onder regenachtige weersomstandigheden verreden, endurance-race op het Oost-Duitse circuit.

Met een derde tijd in de kwalificatie gaf Marc Koster zijn teamgenoten en zichzelf een goede uitgangspositie om de race mee aan te vangen. Een race waarin hij, samen met zijn teamgenoten, uit de problemen wist te blijven en een vlekkeloze race reed.

Als Sanders voor de laatste manche uit de pitsstraat vertrekt, gooien diverse daaropvolgende code-60-situaties roet in het eten. Waardoor de inwoner van Emmen met ledenogen toezag hoe het verschil naar de concurrentie gelijk bleef.

Desalniettemin zorgde de overwinning tijdens de Zandvoort 500, samen met de tweede plek tijdens de 4 uur van Oschersleben, voor een tweede positie in het kampioenschap. Met de leiding van het klassement binnen handbereik.

Marc Koster, die zowel de kwalificatie als de eerste stint van de race verreed, blikt tevreden terug op het Duitse weekend. “Voor het kampioenschap is deze tweede plaats absoluut een prima prestatie, daar zijn we het allemaal over eens. Desondanks was de overwinning erg dichtbij, de code-60-situaties verspeelden onze grote overwinningskansen. Maar goed, we zijn weer een stap dichterbij ons uiteindelijke doel: de titel in het algemene klassement.”

Dillon Koster speelde een grote rol in het behalen van het goede resultaat van het team, door op het juiste moment, aan het begin van de code-60, de pitsstraat in te duiken voor de pitstop. “Het was een lastige race, doordat de weersomstandigheden erg wisselvallig waren. We reden lang rond op slicks, terwijl de overige deelnemers hun regenbanden al hadden laten monteren. Doordat de regen niet doorzette, hadden we hier een voordeel behaald. De code-60-situatie heeft ons absoluut de overwinning gekost, doordat het gat naar équipe John de Vos/Dennis de Borst toen gelijk bleef, terwijl we voor de naturalisatie vier seconden per ronde inliepen. Hetgeen ruim genoeg geweest zou zijn met het aantal resterende minuten op de klok. Waar het geluk niet aan onze zijde was, was onze snelheid en betrouwbaarheid in orde.”

Sanders zag in de slotfase toe hoe de paarse vlaggen naast de baan ervoor zorgden dat overwinning uit bleef. “Het was een lastige race met half/droge omstandigheden, waarbij de bandenkeuze een moeilijke kwestie bleek. Maar het team maakte de juiste beslissingen op het goede moment en dit maakte het mogelijk een achterstand naar team de Vos van 40 seconden te reduceren tot 14 seconden. Maar door de diverse code-60-situaties konden we onze ware snelheid niet tonen. Desalniettemin was het een geslaagd weekend en voor een tweede positie hoeven we ons totaal niet te schamen.”

De volgende wedstrijd om het Winter Endurance Kampioenschap, de Nieuwjaarsrace, wordt 8 januari 2006 verreden op Zandvoort.

UITSLAGEN 4 UUR VAN OSCHERSLEBEN

Uitslag ‘tot 2000cc’-klasse: 1: de Vos, 112 ronden, 2: De kinderen van Lubin (Koster-Koster-Sanders) op 14.169 sec, 3: Match Clio 1 min op 33.403.

Uitslag algemeen: 1: Zakspeed Racing, 120 ronden; 2: Jetstream op 4 ronden, 3: Sotrax Albert Motorsport op 5 ronden.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl