Dillon Koster tweede algemeen tijdens 5 uur van Zandvoort

12 Feb 2006 | Dillon Koster, Marc Koster en Bertus Sanders hebben tijdens de ‘5 uur van Zandvoort’ de finishlijn als tweede gepasseerd. Dit deed het racetrio op korte afstand van de winnaar team De Vos en was met de Renault Clio 2.0 de Marcos van Cor Euser en diverse Porsches te snel af.
Voorgaand aan de voorlaatste wedstrijd van Winter Endurance Kampioenschap zorgde Marc Koster met een tweede positie in de ‘tot 2000cc’-klasse voor een uitstekende uitgangspositie voor de équipe.

Met de start van de lange-afstand-race wist Dillon Koster zijn Renault Clio 2.0 uit de problemen te houden en zijn auto bij de eerste pitstop als tweede in haar klasse wist binnen te brengen. Ondertussen zorgden de regenachtige weersomstandigheden er voor dat de équipe gevechten met Porsches en de Marcos van Cor Euser niet uit de weg hoefde te gaan. In de slotfase van de race wint het racetrio steeds meer terrein ten koste van de eerste divisie equipes, om uiteindelijk als tweede onder de finishvlag door te rijden.

Bertus Sanders wist een constant racetempo aan te houden en de auto heelhuids terug te brengen . “Het was een prima race, ik ben erg tevreden met dit resultaat. En daar kunnen we best tevreden over zijn. Ik kende tijdens mijn stint een klein probleem met de brandstofpomp die de benzine niet meer goed doorpompte, doordat we tijdens de tweede rijderswissel niet getankt hadden, waardoor de motor haperde. Toen het team de auto daarna aftankte was het probleem verholpen en reed Dillon zeer snelle en constante tijden Al met al was het een goed weekend en ik kijk nu al weer uit naar The Final 6.”

Marc Koster, gaf de équipe een prima uitgangspositie na de kwalificatie, maar ook gedurende race wist hij gevechten op de baan in zijn voordeel te beslissen. “Top race! Ik ben erg tevreden over het verloop van het weekend. Ik kon met Michael (Bleekemolen, red.) gevechten aangaan en uiteindelijk lukte het me om, met mijn Renault Clio, hem in te halen. Dat zegt absoluut iets over het potentieel van de Renault Clio onder deze weersomstandigheden. We verloren met de laatste pitstop misschien wat tijd, maar ik ben desondanks erg tevreden over de verloop van het weekend.”

Dillon Koster, is erg te spreken over hoogst behaalde resultaat van het team tijdens het Winter Endurance Kampioenschap. “Tweede algemeen is erg netjes, vooral als je kijkt naar het startveld. Het is erg leuk om voor de Porsches te staan. Ik had een behouden start, want zoals altijd, duurt de race lang en besloten we geen onnodige risico’s te nemen. We hebben als team het maximale resultaat gehaald en ik ben blij dat de betrouwbaarheid weer in orde was.”

UITSLAGEN 5 UUR VAN ZANDVOORT 2006

Uitslag ‘tot 2000cc’-klasse: 1: Equipe de Vos/de Borst in 132 ronden, 2: Equipe Koster/Koster/Sanders op 24.005 seconden en 3: Equipe Giso Verschoor/Michel Scheep op 5 ronden.

Uitslag algemeen: 1: Equipe de Vos/de Borst in 132 ronden, 2: Equipe Koster/Koster/Sanders op 24.005 seconden en 3: Equipe van den Berg/van Dijk op 56.941.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl