Overwinning tijdens afsluitende Final 6

05 Mar 2006 | Een betere afsluiting van het Winter Endurance Kampioenschap had er voor Marc en Dillon Koster en Bertus Sanders niet ingezeten. Het team behaalde, ondanks aanloopproblemen, een kleurrijke overwinning tijdens The Final 6 in hun Renault Clio 2.0, de laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2005-2006.
Met een vijftiende (vierde in de ‘tot 2000 cc’-klasse) startpositie zag het er voorafgaand aan de laatste uitputtingsslag van het Winterkampioenschap niet naar uit dat de équipe Koster/Koster/Sanders met de overwinning aan de haal zou gaan. Het team wist echter de problemen van de kwalificatie op te lossen en kwamen tijdens de race alsnog goed voor de dag.

Toen de wedstrijd, met Marc Koster achter het stuur, zonder noemenswaardige problemen van start ging, zorgde een elektronica-euvel ervoor dat de inwoner van Blaricum terugviel tot de laatste plaats. Het team wist het tij daaropvolgend te keren, door ondanks de versnellingsbak-, elektronica-, ruitenwisser- en benzineverbruikproblemen, uiteindelijk de overwinning in hun klasse (tot 2000 cc, divisie II) op hun naam te schrijven.

Vanaf het middaguur liepen de zaken voorspoediger voor het, door Sanders/Achterberg geprepareerde, team en wist constant de snelste tijden in de ‘tot 2000-cc’-klasse op te eisen. Zodoende werd de startpositie en verloren tijd goed gemaakt en werd, ondanks schakelproblemen, vanuit de underdog positie de overwinning behaald.

Marc Koster ving the Final 6 aan vanaf de teleurstellende vijftiende positie en kreeg al snel te maken met elektronicaproblemen, waardoor Koster stapvoets de pitsstraat moest opzoeken. “Ja, waar zal ik beginnen? Het waren zes slopende uren. Zonder pech werden we vorige maand nog tweede en nu, met onnoemelijk veel pech, pakken we de overwinning. Na tien minuten vertoonde de elektronica van de Renault Clio problemen, waardoor ik stapvoets terug moest rijden naar de pitsstraat en ik terugviel naar de laatste plek. Vervolgens moesten we een extra pitstop inlassen wegens een probleem met de ruiterwisser, die we met de sneeuwachtige omstandigheden hard nodig hadden. En ten slotte verbruikte de motor veel meer benzine dan gebruikelijk, waardoor we vaker de auto moesten aftanken.

Sanders nam deze winter voor het eerst deel aan het Winter Endurance Kampioenschap en blikt, met vier podiumplaatsen waarvan twee overwinningen, op een succesvolle winter terug maar op een extreem lange en slopende Final 6. “We hebben zoveel tegenslagen gehad deze race, dat ik niet kan begrijpen dat we alsnog met de overwinning naar huis keren. Aan de andere kant, na alle tegenslagen tijdens deze slopende zes uren, hebben we deze overwinning best verdiend. We hebben deze winter veel geleerd en kijk uit naar het raceseizoen dat vanaf volgende maand weer van start gaat.”

Dillon Koster bleef, ondanks de vele problemen tijdens The Final 6, optimistisch en zag dit uiteindelijk beloond worden met een overwinning. “Heerlijke afsluiting! Doordat we tijdens de kwalificatie voor regenbanden gekozen hadden, kwamen we niet verder dan een tegenvallende vierde plaats (in de ‘tot 2000 cc’-klasse). Tijdens mijn eerste stint was de snelheid goed in orde en wist ik de matige kwalificatiepositie goed te maken. Toen ik tijdens mijn tweede manche nog geen vijf minuten onder weg was, ging de koppeling stuk. Er stonden toen nog 2 ˝ uur op de klok, waardoor het een wonder genoemd mag worden dat de versnellingsbak het niet begeven heeft. Maar ik geef nooit op en dit is het resultaat, de overwinning.”

UITSLAGEN THE FINAL 6 2006

Uitslag ‘tot 2000cc’-klasse: 1: Equipe Koster/Koster/Sanders in 160 ronden, 2: Equipe de Vos/de Borst op 1 ronde en 3: Equipe Nieman/Bedorf/Bikkers op 4 ronden.

Uitslag algemeen: 1: Equipe Bouhuys/Albert/Bleekemolen/Bleekemolen in 170 ronden, 2: Equipe Haane/Waaijenberg op 2 ronden en 3: Equipe Meijer/Meijer op 4 ronden.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl