Dillon Koster eindigt zesde tijdens Dutch Power Pack Festival

14 May 2006 | Dillon Koster stapte na afloop van de eerste BenQ-Siemens BMW 130i Cup op het TT-Circuit van Assen tevreden uit zijn auto, de zesde startpositie voor de tweede race was een goede uitgangspositie voor een mogelijke podiumplaats tijdens de tweede race. Het verliep echter anders dan gepland en zorgde een spin in de Geert Timmer-bocht ervoor dat Koster tijdens de tweede race met lege handen kwam te staan.
Tijdens de kwalificatie voor de derde ronde van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup kwalificeerde Dillon Koster zich als achtste. De inwoner van Zandvoort was met het resultaat wat ontevreden. “Ik had met de kwalificatie wat last van verkeer tijdens mijn ‘vliegende ronde’, waardoor ik wat meer naar achter stond dan gehoopt.”

De tegenvallende startpositie maakte Koster meteen goed, door als een speer van zijn achtste startplek te vertrekken. De 29-jarige coureur maakte direct twee posities goed, maar kwam hierbij Bas Schothorst tegen, waardoor de auto uit balans raakte en hierdoor de aansluiting met de kopgroep verloor. “Ik ben tevreden met mijn zesde plaats, maar vind het erg jammer dat ik door de aanvaring met Bas Schothorst de aansluiting met de kopgroep verloor, omdat zij gevechten met elkaar aangingen en ik hierdoor aansluiting had kunnen vinden.”

De snelste raceronde van de eerste race bepaalt de startopstelling voor de tweede wedstrijd. Dillon Koster had met een zesde startpositie een prima uitgangspositie om de strijd met de kopgroep aan te gaan, maar gebrek aan grip zorgde ervoor dat Koster met lege handen in de grindbak van de Geert Timmer-bocht kwam te staan. “Ik had op zich een goede start, maar merkte al snel dat de achterkant wat onrustig was. Bij het aanremmen van de Ruskenhoek voelde ik de achterkant al wat wegstappen, maar in de Geert Timmer-bocht was het helemaal raak. De achterkant brak uit en ik maakte een 360. Ik had mijn neus al weer de goede kant op staan, maar was in het grind terecht gekomen, waardoor mijn auto vast stond. Erg jammer om een leuk weekend voortijdig te moeten beŽndigen.”

UITSLAGEN DUTCH POWER PACK FESTIVAL
BenQ-Siemens BMW 130i Cup Race 1: 1: Ricardo v/d Ende in 23:16.563 minuten, 2: Jan-Joris Verheul op 3.589 seconden, 3: Cor Euser op 3.930 seconden en 6: Dillon Koster.
BenQ-Siemens BMW 130i Cup Race 2: 1: Ricardo v/d Ende in 23:14.846 minuten, 2: Jan-Joris Verheul op 4.497 seconden 3: Cor Euser op 14.945 seconden.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl