Dillon Koster valt net buiten podium

06 Jun 2006 | Dillon Koster presteerde tijdens de Pinksterraces in de BenQ-Siemens BMW 130i Cup sterk door lange tijd uitzicht te houden op een podiumplaats, maar werd hier door een aanvaring met Ardi van den Hoek vanaf gehouden. Tijdens de tweede race kwam Koster met lege handen te staan toen zijn inhaalpoging op Cor Euser mislukte.
Dillon Koster bevestigde zaterdagochtend, tijdens de kwalificatie van de vijfde ronde van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, bij de kopgroep van de nieuwbakken klasse te horen door een prima zesde tijd op de klokken te noteren en genoot hierdoor van reële kansen op een podiumfinish.

Deze kansen werden alleen nog maar groter toen de vijfde BMW 130i-race vorderde. De 29-jarige coureur maakte terrein goed en claimde in de zevende ronde, ten koste van Ardi van der Hoek, de tweede positie. Bij het uitkomen van de Bocht zonder naam raakten de twee elkaar, waardoor Koster terugviel tot de vijfde positie. Uiteindelijk komt de Zandvoorter als vierde over de eindstreep en viel hiermee net buiten het podium, alwaar teamgenoten Tim Coronel en Marc Koster de champagne wel ontkurkden. "Ik kon goed profiteren van de aanrijding tussen Bas Schothorst en Ricardo van der Ende. Toen ik Ardi van der Hoek wilde inhalen, liet hij zijn auto naar buiten rollen, waardoor ik terugviel tot de vijfde plek. Erg frustrerend om tijdens een sterke race, verzekerd van een podiumplaats, door een zo'n actie naast het podium te belanden."

Daar waar Koster's snelle racetempo niet met een podiumplaats beloond werd, zorgde een rondetijd van 1:58.207 minuut wel voor een vierde startplek tijdens de tweede race. Het doel voor de tweede race op tweede Pinksterdag was duidelijk: "Ik hoop het podium te kunnen beklimmen waar ik na afloop van de eerste race al had moeten staan."

Het liep echter anders dan gepland. Bij de start van de zesde ronde van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup probeerde Koster Cor Euser te verschalken. Euser rekende echter niet op de komst van de Zandvoorter, waardoor een aanvaring niet te voorkomen was. Diep in het grind beland kon de 29-jarige coureur voortijdig naar huis keren. "Zonde, ik zag naast Cor Euser een gat waar ik probeerde hem uit te remmen. Het liep echter anders, want het gaatje werd steeds kleiner, waardoor ik Euser raakte en met een verbogen stuurstang in het grind eindigde. Erg jammer om het weekend zo te moeten eindigen."

UITSLAGEN PINKSTERRACES 2006
BenQ-Siemens BMW 130i Cup Race 1: 1: Jan-Joris Verheul in 25:47.628 minuten, 2: Tim Coronel op 2.468 seconden, 3: Marc Koster op 5.258 seconden en 4: Dillon Koster.
BenQ-Siemens BMW 130i Cup Race 2: 1: Ricardo v/d Ende in 23:37.958 minuten, 2: Jan-Joris Verheul op 1.622 seconden 3: Tim Coronel op 8.796 seconden en 19: Dillon Koster.