Podium tijdens A1GP op Zandvoort

03 Oct 2006 | Dillon Koster heeft tijdens het drukbezochte A1GP-weekend op Circuit Park Zandvoort, in de BenQ-Siemens BMW 130i Cup wederom een podiumplaats voor het Certainty Racing Team in de wacht weten te slepen. De Zandvoorter kwam, direct achter de leider in het kampioenschap Jan-Joris Verheul, als tweede onder de finishvlag door. Tijdens de tweede race verging het de 30-jarige coureur beduidend minder, liggend op een vierde positie viel hij, na een mislukte inhaalpoging van Bas Schothorst, uit met een kromme achteras.
De race begon voor teameigenaar Dillon Koster meteen al goed. Na een hevig gevecht met Rory Betram wist hij op te klimmen naar de derde positie om vervolgens in de vierde ronde, ten koste van Ardi van de Hoek, door de stoten naar de tweede plek. Het gat naar de leider in de wedstrijd, Jan-Joris Verheul, bleek echter te groot om nog een strijd voor de overwinning aan te kunnen gaan, waardoor Koster als tweede werd afgevlagd. Zijn beste prestatie tot nu toe in deze Cup. Ondertussen presteerde schaatser Rintje Ritsma ook niet onverdienstelijk, na lange tijd op de achtste positie gereden te hebben, moest hij in de slotfase van de race, na een aanvaring met Willem Cornelissen, uiteindelijk genoegen nemen met een tiende plek. Gastrijder Richard Warmerdam, eveneens uitkomend in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, werd door problemen met zijn voorband vijftiende.

Met goedbezette duinen en afgeladen tribunes was een ieder er alles aan gelegen om goed te presteren en hoog te eindigen tijdens de BenQ-Siemens BMW 130i Cup races in het voorprogramma van de eerste A1GP-race van het seizoen 2006/2007. Dat er tijdens dit (promotie) weekend geen kampioenschapspunten te verdelen waren voor de beide races droeg eveneens bij aan een onstuimig verloop en veel ‘do-or-die’-acties in vooral de tweede wedstrijd.

Onder luid gejuich van niet minder dan 75.000 toeschouwers, ontvouwde zich een hevige strijd waarbij lak noch plaatwerk gespaard bleef. Teambaas Dillon Koster leek na een prima start, waarbij hij al snel tot de vierde positie kon opklimmen, weer uitzicht te hebben op nogmaals een podiumplaats. Een ronde later werd hij echter, net als tijdens de negende editie van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup op Circuit Zolder, door Bas Schothorst geŽlimineerd. Een verbogen achteras zorgde ervoor dat Koster zijn race in de pitstraat zag stranden. Schaatser Rintje Ritsma en gastrijder Richard Warmerdam profiteerden van de hevige gevechten op de baan en kwamen respectievelijk als zesde en tiende over de finish.

Dillon Koster: “Tijdens de kwalificatie kon ik bij Jan-Joris Verheul aanhaken en een vierde tijd noteren. Een prima resultaat, dat een goede uitgangspositie was om tijdens een mooi evenement als de A1GP op het podium te staan. Tijdens de eerste race maakten Ardi van de Hoek en Ricardo van der Ende een valse start, waardoor ik profiteerde en als tweede werd afgevlagd. Het is fantastisch om tijdens een evenement als de A1GP een podiumplaats te behalen. De tweede race op zondag verliep minder dan gehoopt. Ik had wederom een erg goede start en klom direct op naar de vierde positie (als zesde gestart, red.). Ik de tweede ronde reed ik achter Jan-Joris Verheul die in de Tarzan-bocht te wijd ging, hierdoor wachtte ik met insturen. Bas Schothorst ging echter ook te laat in de ankers, waardoor hij me op m’n rechterachterwiel raakte en ik uitviel met een kromme achteras. Helaas was het daardoor niet mogelijk om mijn goede prestatie tijdens de eerste race in de tweede race te herhalen, maar het kan niet altijd meezitten. Aan het team heeft het in ieder geval niet gelegen. In de afgelopen weken is met veel schades aan de auto’s erg, erg hard gewerkt en hebben zij ervoor gezorgd dat tijdens de A1GP de auto’s weer zo goed waren dat voor de overwinning kon worden meegestreden.”

UITSLAGEN A1GP ZANDVOORT 2006
BenQ-Siemens BMW 130i Cup Race 1: 1: Jan-Joris Verheul in 23:57.338 minuten, 2: Dillon Koster op 6.206 seconden, 3: Bas Schothorst op 7.053 seconden, 10: Rintje Ritsma op 31.214 seconden en 15: Richard Warmerdam op 44.202 seconden.

BenQ-Siemens BMW 130i Cup Race 2: 1: Ricardo van der Ende in 23:54.901 minuten, 2: Jan-Joris Verheul op 0.641 seconden, 3: Paul van Splunteren op 13.278 seconden, 6: Rintje Ritsma op 30.951 seconden, 10: Richard Warmerdam op 1:03.880 seconden en uitgevallen: Dillon Koster.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl