Dillon Koster luidt 2007 in met vierde positie

08 Jan 2007 | Nadat eerder deze week de nieuwjaarsduik al in Zandvoort plaatsvond, werd vandaag op Circuit Park Zandvoort ook het nieuwe raceseizoen ingeluid tijdens de nieuwjaarsrace. Marc Koster, Dillon Koster en Bertus Sanders vingen het nieuwe jaar aan met een verdienstelijke vierde plaats in de ‘tot-2000cc’ klasse. Kees Bouhuys, Jurgen Albert en Arjen van der Zwaan brachten hun Porsche 996 Cup na 4 uur als eerste over de finish.
Tijdens een regenachtige kwalificatie moest het racetrio nog genoegen nemen met de achtste plaats in hun klasse (22e algemeen), maar wist tijdens de wedstrijd over 4 uur middels een goede pitstopstrategie en een constant tempo naar de vierde eindpositie (14e algemeen) op te klimmen. In de slotfase van de wedstrijd zorgde een crash van de MDM BMW 3-serie ervoor dat de equipe Koster/Koster/Sanders weer zicht op het podium had. Echter zorgden de brokstukken van de defecte BMW voor een neutralisatie van de wedstrijd, waardoor Rob de Laat en Marcel Broersma toch nog voor ‘de kinderen van Lubin’ finishten.

Bertus Sanders: “Ondanks dat de baan vandaag erg glad was, hebben we de auto buiten de vele incidenten op de baan gehouden. We hebben een constant tempo vast weten te houden en de wedstrijd op safe uitgereden. We hadden iets meer geluk nodig om op het podium te belanden, maar ik heb desondanks een goed gevoel over de manier waarop we het nieuwe jaar hebben aangevangen.”

Marc Koster: “Ik ben blij dat we dit weekend competitief waren en de strijd vooraan weer hebben kunnen aangaan. De wedstrijd zat vol met incidenten en situaties waarin ik moest gokken aan welke kant ik spinnende auto’s ging passeren. Het is jammer dat we net tekort kwamen om het nieuwe jaar aan te vangen met een podiumplaats, maar het tempo van de speciaal geprepareerde ETCC BMW’s is met onze 120d niet bij te benen.”

Dillon Koster: “De natte omstandigheden zorgden ervoor dat we competitiever voor de dag kwamen, als onder droge omstandigheden. Tijdens de twee stints die ik gereden heb, heb ik het onderste uit de kan gehaald, de snelste rondetijd genoteerd, maar op de finish kwamen we acht seconden te kort op een podiumplaats. Daar kon onze ideale pitstopstrategie ook niets aan verbeteren.”

UITLSLAGEN NIEUWJAARSRACE
Uitslag algemeen: 1: Equipe Bouhuys/Albert/vd Zwaan in 105 ronden, 2: Equipe Fridman/Shapovalov op 1 ronde en 3: Equipe van Dijk/vd Berg op 2 ronden.

Uitslag ‘tot 2000cc’-klasse: 1: Equipe Fridman/Shapovalov in 104 ronden, 2: Equipe de Laat/Broersma op 4 ronden, 3: Equipe Karst/Morien op 5 ronden en 4: Equipe Koster/Koster/Sanders op 5 ronden.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl