Dillon Koster op podium na 4 uren van Zandvoort

11 Feb 2007 | Marc Koster, Dillon Koster en Bertus Sanders hebben zondag tijdens de 4 uren van Zandvoort de tweede plaats in de ‘tot 2 liter’-klasse bemachtigd. Dit deed het racetrio zoals gebruikelijk met hun gemodificeerde BMW 120d. De overwinning ging naar Theo van der Berg en Dirk van Dijk, zij legden totaal 114 ronden af met hun Saker GT 2500cc.
Onder regenachtige omstandigheden kwalificeerde Bertus Sanders zich als vijfde (18e algemeen). De goede regenafstelling van de BMW 120d zorgde ervoor dat de equipe op de helft van de wedstrijd, die vanwege verbouwingsactiviteiten aan TT-Circuit Assen op Zandvoortse bodem plaatsvond, als vierde doorkwam. Toen de lucht boven het Circuit Zandvoort opklaarde en het asfalt opdroogde, wist het racetrio hun gemodificeerde BMW 120d buiten de problemen te houden en dankzij een ideale pitstopstrategie, bepaald door ICT-deskundige Herman de Jager, tot de tweede eindpositie (10e algemeen) op te klimmen.

Bertus Sanders: “Tijdens de regenachtige kwalificatie bleek al dat onze auto goed naar de omstandigheden was afgesteld. Dit werd in het begin van de wedstrijd nog eens onderstreept. Helaas droogde de baan halverwege de wedstrijd op en kregen we last van onderstuur. We hebben deze problemen tijdens de pitstops zoveel mogelijk verholpen, waardoor de rondetijden aan het einde van de wedstrijd weer in orde waren. Als je in deze competitieve klasse een tweede plaats haalt, mag je zeker tevreden zijn!”

Marc Koster: “Ik denk dat we zeer tevreden kunnen zijn op het vandaag behaalde resultaat. We hebben in een erg competitieve klasse met een Diesel (!) de tweede plaats weten te pakken. Dit lukt alleen maar als alles klopt. Vandaag was zo’n dag. De pitstopstrategie was perfect, we hebben de auto buiten de problemen gehouden en hadden een goede afstelling. En dan zie je het resultaat, de tweede plaats! Meer dan dit had er voor ons niet ingezeten.”

Dillon Koster: “Ik had een solide start en heb geen overbodige risico’s genomen. Door de regenachtige kwalificatie was het veld namelijk flink door elkaar geschud en kwamen de snellere auto’s al gauw aan me voorbij. Toen de baan opdroogde en de regenbanden steeds sneller sleten, koos teammanager Herman de Jager precies het juiste moment om van regenbanden naar slicks te wisselen. De ‘tot 2 liter’-klasse zit vol met snelle ‘kannonen’, zoals ETCC BMW’s, Renault Clio’s en een Alfa Romeo 147, waar wij toch maar mooi met onze Diesel de strijd mee aan gaan. Deze tweede eindpositie is een resultaat waar we trots op mogen zijn!”

UITSLAGEN 4 UREN VAN ZANDVOORT
Uitslag algemeen: 1: Equipe van Dijk/vd Zwaan in 114 ronden, 2: Equipe Wilkens/Wilkens op 1:53.433 minuut en 3: Equipe Haane/Waaijenberg op 1 ronde.

Uitslag ‘tot 2000cc’-klasse: 1: Equipe de Laat/Broersma in 112 ronden, 2: Equipe Koster/Koster/Sanders op 6 ronden en 3: Equipe Frieman/Veldkamp op 5 ronden.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl