Dillon Koster ziet podiumplaats in rook op gaan

07 May 2007 | Dillon Koster leek tijdens het WTCC-weekend te Circuit Park Zandvoort op weg naar zijn tweede podiumplaats in het prille seizoen van de Samsung BMW 130i Cup. Een aanvaring met Rory Betram maakte hieraan echter een abrupt einde. Eerder die dag finishte de Zandvoorter als achtste. Vlak voor zijn teamgenoot Marc Koster, die negende en in de tweede race zesde werd. Rintje Ritsma begon de dag met een nette dertiende positie, maar viel in de tweede wedstrijd terug door een lekke band.
Direct na de Nederlandse primeur van het WK-toerwagens, doofden boven Circuit Park Zandvoort de lampen voor de derde ronde van de Samsung BMW 130i Cup. Door het gedrang in de beginfase verloor Marc Koster diverse plaatsen en kon de verloren plaatsen vanwege een slechte wegligging niet terugwinnen. Uiteindelijk finishte de Blaricummer als negende. Dillon Koster kende een vergelijkbaar scenario, maar finishte één plaats voor Koster, waardoor hij optimaal profiteerde van het feit dat na de eerste race de topacht wordt omgekeerd (nummer acht start de tweede race van pole). Rintje Ritsma besloot de eerste wedstrijd als dertiende en belandde met een vierde positie in de BMW Drivers Trophy net buiten het podium.

Met Dillon Koster aan de kop van het veld werd de tweede race aan het eind van de middag aangevangen. Na de vliegende start wist Dillon Koster zijn leidende positie enige tijd te verdedigen, maar zag in de Audi-S-bocht Rory Betram en Jan-Joris Verheul aan zich voorbijkomen. Laatstgenoemde raakte Betram bij het aanremmen van de Tarzan-bocht, waardoor diens auto weer terug het asfalt op schoot en Dillon Koster trof, die hierdoor uitviel. Rintje Ritsma kende eveneens een weinig fortuinlijke race. De racende schaatser viel al na twee ronden terug, toen hij een lekke band kreeg. Marc Koster vocht ondertussen hevige gevechten met Allard Kalff uit en wist als zesde onder de finishvlag door te komen.

Dillon Koster: “De start van de eerste wedstrijd was redelijk chaotisch, maar heb vooral mijn koppie erbij gehouden. Mijn auto moest vandaag langer meegaan dan één race en heb dus niemand opgehouden die ik door de moeilijke wegligging van mijn auto toch niet achter me kon houden. Uiteindelijk finishte ik als achtste, waardoor ik de tweede race van pole-position begon. Dat ging lange tijd goed, totdat Verheul en Bertram elkaar raakten en ik niet meer om Betram heen kon. Helaas, want er was anders veel mogelijk geweest.”

De volgende wedstrijden in de Samsung BMW 130i Cup worden verreden tijdens de Pinksterraces op 26 en 28 mei te Circuit Park Zandvoort.

UITSLAGEN WTCC ZANDVOORT SAMSUNG BMW 130i CUP 2007
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1: Tim Coronel in 19:30.061 minuten, 2: Jan-Joris Verheul op 0.461 seconden, 3: Bas Schothorst op 0.916 seconden, 8: Dillon Koster op 12.352 seconden, 9: Marc Koster op 13.761 seconden en 13: Rintje Ritsma op 25.813.

Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1: Ricardo v/d Ende in 31:10.350 minuten, 2: Tim Coronel op 6.038 seconden, 3: Donald Molenaar op 7.227 seconden, 6: Marc Koster op 19.178 seconden, 12: Rintje Ritsma op 1 ronde en uitgevallen: Dillon Koster.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl