Moeizaam weekend voor Certainty Racing Team

28 May 2007 | Certainty Racing Team heeft een moeizaam Pinksterweekeinde op Circuit Park Zandvoort achter de rug. Dillon Koster viel, na een aanvaring met Sebastiaan Bleekemolen en vervolgens de vangrail, al in de eerste ronde van de eerste wedstrijd uit, waardoor ook een goede klassering in de tweede wedstrijd bemoeilijkt werd. Naam- en teamgenoot Marc Koster finishte de vijfde ronde van de Samsung BMW 130i Cup als elfde, maar viel in de zesde editie voortijdig uit met een lekke band. Racende schaatser Rintje Ritsma kwam tweemaal als dertiende over de finish.
De eerste tekenen van het onfortuinlijke weekend voor de Zandvoortse renstal ontstonden al direct in de openingsronde van de eerste wedstrijd van de Samsung BMW 130i Cup. Sebastiaan Bleekemolen raakte bij het ingaan van de Rob Slotemaker-bocht Dillon Koster bij hoge snelheid op de achterkant van zijn BMW 130i, die hierdoor pijlsnel richting de vangrail werd afgevuurd. Door de auto in de slip op te vangen wist Koster de schade beperkt te houden, maar kon zijn strijd desondanks niet voortzetten. Marc Koster kwam in zijn BMW 130i snelheid tekort, waardoor hij in de competitieve klasse snel de aansluiting verloor. Desondanks wist hij zijn elfde startpositie te verdedigen en om te zetten in een elfde eindpositie. Rintje Ritsma kende dezelfde problemen, maar wist de aansluiting te behouden door gedurende de race te blijven pushen. Uiteindelijk finishte Ritsma als dertiende.

Met Dillon Koster aan de staart van het veld en Marc Koster die niet kon profiteren van de omgekeerde top acht, beloofde ook de zesde editie van de Samsung BMW 130i Cup geen daverend succes te worden voor Certainty Racing Team. Deze voortekenen werden bevestigt toen Marc Koster bij de vliegende start slachtoffer werd van een kettingbotsing, waarbij zijn uitlaat tegen zijn achterband werd geduwd. Hierdoor moest de Blaricummer zijn auto noodgedwongen aan de kant parkeren. Dillon Koster kon vanaf de laatste startpositie geen succesvolle inhaalslag inzetten, doordat de BMW 130i ‘niet meer de oude was’. Rintje Ritsma kende een vrij anonieme wedstrijd en wist keurig als dertiende te finishen.

Dillon Koster (uitgevallen en gediskwalificeerd)
“Ik had een goede start en wist al meteen een aantal posities goed te maken. Bij het ingaan van de Rob Slotemaker-bocht zat Sebastiaan Bleekemolen nog half naast me, die me hierdoor op mijn achterwiel raakte met ruim 170 op de teller. Ik schoot op de vangrail af, maar kon de auto gelukkig opvangen en de schade nog beperken. Vervolgens hebben de monteurs, met hulp van ook de McGregor-monteurs, de auto weer snel op orde gekregen voor de tweede race. Erg goed om te zien dat de jongens zich zo gehaast hebben om me toch nog aan de start te kunnen krijgen. Helaas miste ik in de tweede wedstrijd vermogen, omdat er waarschijnlijk bij de klap een sensortje beschadigd is geraakt. Hierdoor kon ik helaas niet verder komen dan de twaalfde plek.”

UITSLAGEN PINKSTERRACES SAMSUNG BMW 130i CUP 2007
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1: Bas Schothorst in 19:26.801 minuten, 2: Ricardo van der Ende op 0.177 seconden, 3: Tim Coronel op 0.633 seconden en uitgevallen: Dillon Koster.

Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1: Jan-Joris Verheul in 31:19.690 minuten, 2: Ricardo van der Ende op 2.708 seconden, 3: Tim Coronel op 3.040 seconden en gediskwalificeerd: Dillon Koster.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl