Dillon Koster debuteert op Nürburgring

31 May 2007 | Dillon Koster heeft ter voorbereiding op de 24 uur van de Nürburgring dit weekend zijn debuut gemaakt op het Duitse circuit. In een BMW 325i wist hij afgelopen zaterdag direct een goede indruk achter te laten bij zijn team Black Falcon tijdens de Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy.
Desondanks schrok de 30-jarige ondernemer bij de eerste kennismaking met het ruim 25 kilometerlange circuit. “Ik zat tijdens de eerste twee ronden als bijrijder naast mijn teamgenoot. In eerste instantie schrok ik heel erg, want er kwamen tien minuten lang op hoge snelheid ontzettend veel bochten voorbij. Ik dacht: ‘dit onthoud ik nooit!’.”

Na in de vrije training de Black Falcon BMW 325i E90 zelf twee ronden over de Nürburgring gestuurd te hebben, kwalificeerde Dillon Koster zich in de stromende regen op 20 seconden afstand van de pole-position binnen zijn klasse. “Het team was ontzettend tevreden met dit resultaat,” vertelde Koster, tevens uitkomend in de BMW 130i Cup. “Ik had zelf ook niet verwacht dat ik op een rondetijd van 12 minuten en onder deze omstandigheden slechts 20 seconden tekort zou komen op de pole-position!”

Tijdens de Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy legde de Zandvoorter zeven ronden over de combinatie van de Nordschleife en het Grand Prix-circuit af. “En daar was ik gewoon bijna anderhalf uur mee bezig!” vervolgde hij enthousiast. “Ik heb hierdoor veel kennis van de baan opgedaan. Het is hier wel zaak om ook goed in je spiegels te kijken, want op sommige stukken van de baan passeren Porsches je bijvoorbeeld met 280 km/u! Ik heb er ontzettend veel zin in om straks, samen met mijn Black Falcon-teamgenoten Jurgen Stumpf en Bona Ventura, de 24 uur in ‘de Groene Hel’ te doorstaan!”

De 24 uur van de Nürburgring (Duitsland) wordt verreden in het weekend van 8 en 9 juni.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl