Dillon Koster tweede tijdens 24 uur van de Nurbürgring

14 Jun 2007 | Dillon Koster heeft dit weekend tijdens de 35e editie van de 24 van de Nurburgring de 2de plaats in zijn klasse behaald en 43ste algemeen. Samen met teamgenoten Holger Zulauf, Marian Winz en Diego Romanini hield Koster de Black Falcon BMW 325i buiten de talrijke incidenten, die ontstonden door hevige regenval en dichte mist. De 24-uursrace, door de mist ingekort tot 18 uur, werd gewonnen door Timo Bernhard, Marc Lieb, Romain Dumas en Marcel Tiemann. Zij legden met hun Manthey-Porsche 112 ronden af.
Ondanks dat de startpositie er weinig toe doet in het geval van een wedstrijd over 24-uur, had de kwalificatiesessie voor Dillon Koster toch een speciale betekenis. De Zandvoorter stapte afgelopen vrijdag namelijk niet eerder dan 22:10 uur achter het stuur van de Black Falcon BMW, voor zijn eerste nachtelijke avontuur op het ruim 25 kilometer lange circuit. “We hebben inderdaad geen onnodige risico’s genomen in de kwalificatie,” lichtte de 30-jarige ondernemer toe. “De eerste ronde in het donker was erg bijzonder en moest ik nog even wennen aan de omstandigheden. Maar daar had ik in de tweede ronde al geen last meer van gevoed door de adrenaline.”

Nadat de start van de wedstrijd vanwege hevige regenval anderhalf uur uitgesteld werd, wist de equipe zich omhoog te werken, naar dus uiteindelijk de tweede plaats. Voor die tijd moest het kwartet, met in het bijzonder Dillon Koster, het hoofd koel houden onder extreme weersomstandigheden. “Buiten sneeuw hebben ik alles langs zien komen!” reageerde Koster enthousiast. “Tijdens mijn stints was er hevige mist en zware regenvallen. Vooral de mist midden in de nacht was echt niet normaal. Met ruim 200 kilometer per uur op de klok, zie je dan ineens geen hand meer voor ogen!”De dichte mist zorgde ervoor dat de wedstrijdleiding besloot de wedstrijd voor zes uur stil te leggen. Met als gevolg dat de 24 uur van de Nurburgring niet over 24, maar 18, uur verreden werd. “En toen ik ’s ochtends dacht alles wel gehad te hebben, begon het ook nog eens flink te regenen, terwijl ik nog op slicks rondreed. Hierdoor reed ik bijna bij een gespinde auto naar binnen, gelukkig kon ik er nog nčt omheen maar de vier auto’s achter mij niet en reden er bovenop! Een mooier resultaat dan op de tweede plaats had ik tijdens mijn vuurdoop niet durven dromen. Ik wil Sartorius dan ook bedanken voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke ervaring en hopelijk kan dit Duitse avontuur nog een vervolg krijgen!”

ADAC ZURICH 24h STUNDEN 2007
Algemeen klassement:
1: Timo Bernhard, Marc Lieb, Romain Dumas, Marcel Tiemann (Porsche 911 GT3 RSR) in 18:01:30.009 uur,
2: Duncan Huisman, Tom Coronel, Patrick Simon, Christophe Bouchout (Dodge Viper GTS-R) op 1 ronde,
3: Marc Basseng, Marc Hennerici, Dirk Adorf, Frank Stippler (Porsche GT3 RSR) op 1 ronde,
43: Dillon Koster, Holger Zulauf, Marian Wurz, Diego Romanini (BMW 325i E90) op 19 ronden.

V3/V4-klasse:
1: Christian Senz, Dieter Lehner, Matthias Unger, Bona Ventura (BMW 325i E90) in 94 ronden,
2: Dillon Koster, Holger Zulauf, Marian Wurz, Diego Romanini (BMW 325i E90) op 1 ronde,
3: Hans-Rolf Salzer, Sascha Salzer (BMW M3 E30) op 3 ronden.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl