Dillon Koster zevende tijdens Assens Dutch Powerpack Festival

08 Jul 2007 | Een week na de TT van Assen werd afgelopen weekend het Dutch Power Pack Festival op het Drentse circuit verreden. Het betekende voor Certainty-coureur Ron Swart na 13 jaar zijn autosportrentree en voor racende schaatser Rintje Ritsma zijn thuiswedstrijd. Dillon Koster voelde zich eveneens thuis, want hij finishte als achtste en zevende. Rintje Ritsma werd dertiende en elfde (podiumplaats in de Drivers Trophy). Terwijl Ron Swart zijn eerste toerwagenraces als veertiende en dertiende besloot.
De zevende ronde van de Samsung BMW 130i Cup verliep voor Certainty-teameigenaar Dillon Koster als gepland. Hij wist zijn tegenvallende twaalfde startplek om te zetten in een achtste eindpositie en profiteerde optimaal van de topacht die voor de tweede race werd omgedraaid. Voor Rintje Ritsma verliep de wedstrijd zonder problemen. In de beginfase verloor hij weliswaar door hevige gevechten de aansluiting bij de rest van het veld, maar finishte de eerste wedstrijd met een nette dertiende positie. Ron Swart had zich een slechtere comeback kunnen voorstellen, want de Zandvoorter liet een goede indruk achter door zich tijdens zijn toerwagendebuut als veertiende af te laten vlaggen.

De tweede BMW 130i-race op het Assense TT-circuit werd aangevangen met Dillon Koster dus vanaf pole-position. Tot aan de eerste doorkomst van de GT-bocht wist de Zandvoorter deze eerste positie vast te houden, maar hij liet de deur bewust open voor de aanstormende Bas Schothorst en de daaropvolgende coureurs. Een hevig gevecht met Tim Coronel in de slotfase zorgde ervoor dat Koster als zevende over de eindstreep kwam. Rintje Ritsma reed een snaarstrakke thuiswedstrijd en behaalde met de elfde positie, tevens goed voor de derde plek in de Drivers Trophy, een prima prestatie. Ron Swart verbeterde zijn veertiende positie uit de eerste race en besloot het weekend als dertiende.

Dillon Koster (achtste en zevende)
“De eerste race ging goed, ik heb redelijk kunnen revancheren van een tegenvallende veertiende startpositie. Ik kon hier slecht de lampen zien doven, waardoor ik een heel slechte start meemaakte. Dit kostte me vier posities, maar wist een inhaalslag in te zetten en me op te werken tot de achtste positie, waardoor ik de tweede wedstrijd vanaf pole-position vertrok. Doordat ik al het hele weekend snelheid tekort kom, had het niet zoveel zin de snellere jongens achter me te houden. Door een slechte wegligging brak mijn achterkant uit toen ik in gevecht was voor de vijfde plaats, waardoor ik terugviel. We hebben desondanks het maximale uit het weekend gehaald.”

UITSLAGEN ASSEN SAMSUNG BMW 130i CUP 2007
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1: Ricardo van der Ende in 10 ronden, 2: Duncan Huisman op 4.509 seconden, 3: Rory Betram op 5.993 seconden, 8: Dillon Koster op 24.686 seconden, 13: Rintje Ritsma op 41.914 seconden en 14: Ron Swart op 51.577 seconden.

Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1: Bas Schothorst in 16 ronden, 2: Ricardo van der Ende op 0.121 seconden, 3: Duncan Huisman op 0.315 seconden, 7: Dillon Koster op 20.612 seconden, 11: Rintje Ritsma op 50.167 en 13: Ron Swart op 1:12.846 minuut.