Papa Dillon Koster razendsnel tijdens ‘DTM penalty-weekend’

30 Jul 2007 | Dillon Koster heeft een zeer bewogen DTM-weekend achter de rug. Op Circuit Park Zandvoort debuteerde de Zandvoorter in de Seat Léon Supercopa. Dat zijn vriendin Elles op het punt van bevallen stond, leek Koster vleugels te geven en hij was goed op weg voor de overwinning. Doordat zijn monteurs op de startgrid voor het drie minuten signaal nog niet bij de auto weg waren, zag Koster door een opgelegde drive-trough-penalty zijn overwinningkansen in rook opgaan. Het echte geluk trof hem later de dag alsnog, toen hij getuige was van de geboorte van zijn dochter Lima Robyne Helena Koster.
Het ‘penalty-weekend’, zoals hij het zelf omschreef, begon voor Dillon Koster vrijdag al tijdens de eerste meters met de 300 pk sterke Sartorius Seat Léon. Want ondanks dat Koster op eigen bodem in actie kwam, golden er wel de Duitse autosportregels. En deze schrijven voor dat er onder een gele vlag over het hele circuit, ongeacht waar de situatie zich bevindt, geen snelle rondetijd neergezet mag worden. Koster, zich van geen kwaad bewust, werd voor het overtreden hiervan teruggezet naar de 22e startpositie.

Zonder zich hierdoor te laten demotiveren zette de 30-jarige ondernemer een sterke inhaalrace in en wist, ondanks een slechte rembalans, op te klimmen tot de twaalfde positie. “Je weet van te voren al dat het lastig wordt vanaf een 22e plek,” blikte Koster terug. “En dat door een stomme fout de rembalans verkeerd afgesteld staat helpt natuurlijk ook niet. Hierdoor was er totaal niet meer met de auto te rijden. Maar alles is nu voor de tweede race in orde, dus ik verwacht wel wat vuurwerk!”

Een kwartier voor de start van de tweede Seat Léon Supercopa-wedstrijd werd vriendin Elles met weeën door haar zus naar het ziekenhuis in Haarlem gebracht. Dillon Koster, al voorzien van race-overall en klaar voor de wedstrijd, besloot de race alsnog aan te vangen en zijn Sartorius Seat naar zijn startpositie te rijden. Het aanstaande vaderschap, dat per ronde dichterbij kwam, gaf hem zichtbaar vleugels en hij leek – mede dankzij de opdrogende baan – op de overwinning af stevenen. Een drive-trough-penalty maakte echter een abrupt einde aan de overwinningskansen en de Zandvoorter viel hierdoor terug tot de tiende positie. “Bij het uitrijden van de pitstraat kwam ik vervolgens voor de deur bij Damian Sawicki, die mij vanaf de Masters-bocht opzettelijk bleef raken,” blikte hij terug. “In de bocht zonder naam klapte hij zonder te remmen bij mij achterin! Ik denk dat hij gefrustreerd was dat hij vanwege een verkeerde bandenkeus niet kon meekomen. De drive-trough-penalty had toen helaas al een prachtig resultaat tenietgedaan.”

Direct na afloop van de wedstrijd, met zijn raceoverall nog aan, reed de aanstaande vader naar het EG-ziekenhuis in Haarlem, waar hij om 16:18 uur getuige was van de geboorte van dochter Lima Robyne Helena Koster. Zij is, net als haar moeder Elles, in blakende gezondheid.

Dillon Koster komt volgend weekend (4 en 5 augustus) in actie tijdens de Masters of Formula in Samsung BMW 130i Cup te Circuit Zolder (België). Zijn volgende opwachting in de Seat Léon Supercopa zal tijdens de DTM Finale (13 en 14 oktober) te Hockenheim (Duitsland) plaatsvinden.

UITSLAGEN DTM ZANDVOORT 2007
Seat Léon Supercopa Race 1: 1: Damian Sawicki in 28:27.289 minuten, 2: Thomas Marschall op 2.097 seconden, 3: Fredy Barth op 6.970 seconden en 12: Dillon Koster op 21.963 seconden.

Seat Léon Supercopa Race 2: 1: Marcus Steinel in 30:22.075 minuten, 2: Jimmy Johansson op 11.971 seconden, 3: Christian Hohenadel op 12.450 seconden en 21: Dillon Koster op 3 ronden.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl