Dillon Koster vijfde tijdens Masters of Formula 3

06 Aug 2007 | Op dezelfde dag dat Nico Hülkenberg zich op het Belgische circuit van Zolder tot de nieuwe Master of Formula 3 kroonde, reed Dillon Koster zich in de Samsung BMW 130i Cup naar een vijfde en zevende positie. Rintje Ritsma behaalde met een elfde plek (2e in Drivers Trophy) in de eerste race een uitstekend resultaat. De schaatslegende werd echter in de tweede race slachtoffer van een duw van een concurrerende deelnemer, maar werd desondanks nog als twaalfde werd afgevlagd. Terwijl Ron Swart in de eerste race het ‘Chicane-werk’ van Circuit Zolder nog even aftastte, behaalde de Zandvoorter zijn eerste punt door in de tweede race achtste te worden.
De negende ronde in de Samsung BMW 130i Cup verliep gestaag. Na een teleurstellende kwalificatiesessie voor Dillon Koster, klom de Zandvoortse ondernemer op naar de zesde positie. In de slotfase wist hij Jan-Joris Verheul en Jan Lammers achter zich te houden, waardoor hij als vijfde werd afgevlagd. Rintje Ritsma reed eveneens een sterke wedstrijd en hield in de slotfase van de wedstrijd Duncan Huisman achter zich, met een elfde plek als resultaat. Ron Swart zag als dertiende het zwart-wit geblokt.

Koster reed zich in de tweede BMW 130i-race op het bijna 4 kilometer lange circuit naar de zevende plek, met vlak achter hem teamgenoot Ron Swart, die nu tijdens zijn vierde wedstrijd in de Samsung BMW 130i Cup zijn eerste punt in de wacht sleepte. Rintje Ritsma leek eveneens op een goed resultaat af te stevenen, maar een aanvaring met een andere deelnemer zorgde ervoor dat de racende schaatser met een verbogen auto zijn weg richting de dertiende eindpositie moest vervolgen.

Dillon Koster (vijfde en zevende)
“Het weekend begon voor ons direct met de kwalificatie, aangezien er door het drukke programma geen tijd was voor een vrije training. Hierdoor werden we gelijk in het diepe gegooid, en omdat ik nog niet op het nieuwe circuit gereden had, viel de kwalificatie voor mij wat tegen. Met een goede start kon ik al weer snel een aantal posities goed maken. Ik had met Jan Lammers en Jan Joris Verheul leuke gevechten en kon hen achter me houden, waardoor ik als vijfde afgevlagd werd. Voor de tweede race had ik met een vierde plek een goede uitgangspositie, maar doordat ik aan de linkerkant van de baan moest starten, verloor ik al snel een aantal plekken. Toen Duncan Huisman mij raakte, voelde de auto heel slecht aan. Ik had bijna de pitstraat opzocht voor een nieuwe achterband, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan, want opgeven staat niet in mijn woordenboek. Bovendien bleek achteraf dat een verbogen achteras het probleem was. Met een zevende positie heb ik toch nog twee punten meegepakt.”

Dillon Koster komt 19 augustus in actie tijdens de RCM DMV Grenzlandrennen te Nürburgring (Duitsland).

De volgende wedstrijden in de Samsung BMW 130i Cup worden verreden tijdens de Trophy of the Dunes op 1 en 2 september te Circuit Park Zandvoort.

UITSLAGEN MASTERS OF F3 SAMSUNG BMW 130i CUP 2007
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1: Ricardo van der Ende in 17:53.000 minuten, 2: Tim Coronel op 0.337 seconden, 3: Bertus Sanders op 6.048 seconden, 5: Dillon Koster op 20.176 seconden, 11: Rintje Ritsma op 31.252 seconden en 13: Ron Swart op 34.876 seconden.

Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1: Jan-Joris Verheul in 28:51.343, 2: Ricardo van der Ende op 1.097 seconden, 3: Donald Molenaar op 3.752 seconden, 7: Dillon Koster op 31.912 seconden, 8: Ron Swart op 36.471 en 12: Rintje Ritsma op 49.912 seconden.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl