Dillon Koster besluit seizoen als vijfde

21 Oct 2007 | Een gebroken arm en vijf punten is de score voor Certainty Racing Team na afloop van de Finaleraces. Dillon Koster deed goede zaken door in de eerste race als vijfde de finish te passeren. In dezelfde race zag teamgenoot Ron Swart na een hevige crash in de Arie Luyendijk-bocht een goede klassering in rook op gaan. Rintje Ritsma besloot zijn progressieve raceseizoen sterk met een negende en achtste positie overall, goed voor twee podiumplaatsen in de Drivers Trophy. Paul Flinterman debuteerde sterk in de Formido Swift Cup en eindigde het weekend als dertiende.
Dillon Koster wist in de dertiende wedstrijd van de Samsung BMW 130i Cup zich langzaam maar zeker een weg naar voren te vechten, met uiteindelijk de vijfde positie als resultaat. Eerder in de wedstrijd kwam Nick Bleekemolen in de Arie Luyendijk-bocht in aanraking met Ron Swart, waarbij laatstgenoemde hard in de bandenstapel schoot. Naast forse autoschade, werd in het ziekenhuis geconstateerd dat bij het ongeluk ook zijn rechteronderarm gebroken is. Rintje Ritsma zag als negende de finishvlag en behaalde zo de tweede plaats in de Drivers Trophy.

De laatste wedstrijd in de Samsung BMW 130i Cup 2007 werd dus aangevangen zonder Ron Swart. En na n ronde racen moest ook teameigenaar Dillon Koster het strijdtoneel al verlaten, doordat een tik van Rory Bertram ervoor zorgde dat de achteras verboog. Hierdoor vertegenwoordigde alleen Rintje Ritsma nog tijdens de seizoensfinale het Certainty Racing Team. Dit deed de racende schaatser desondanks verdienstelijk. Hij finishte de race als achtste, waarmee hij wederom het podium van de Drivers Trophy mocht betreden.

Dillon Koster (vijfde en uitgevallen)
Bij de start kon ik lastig de vlag zien, die gebruikt werd omdat de lampen boven het circuit kapot zijn, waardoor ik een plekje verloor. Ik heb me echter weer teruggevochten tot uiteindelijk de vijfde positie, goed voor de nodige punten en leverde tevens een mooie startpositie voor de tweede race op. Onze gedachten waren echter bij Ron, die door een zware crash zijn arm brak. In de tweede wedstrijd liet ik Tim Coronel er al vroeg langs, maar staken ook Jan Joris Verheul en Bas Schothorst binnendoor. Vervolgens gaf Bertram me een tik, waardoor de achteras verboog en ik de strijd moest staken. We hebben desondanks een mooi seizoen achter de rug en ik wil alle sponsors en monteurs hiervoor hartelijk danken.

UITSLAGEN FINALERACES SAMSUNG BMW 130i CUP 2007
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1: Tim Coronel in 22:18.980 minuten, 2: Bas Schothorst op 0.155 seconden, 3: Jan Joris Verheul op 0.874 seconden en 5: Dillon Koster op 3.143 seconden.

Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1: Ricardo van der Ende in 31:07.241 minuten, 2: Bertus Sanders op 5.695 seconden, 3: Duncan Huisman op 10.155 seconden en uitgevallen: Dillon Koster.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl