Dillon Koster in Seat Léon Supercopa 2008

14 Apr 2008 | Dillon Koster rijdt komend seizoen tevens in de Seat Léon Supercopa, een spectaculaire en succesvolle raceklasse in Duitsland. Hij zal met de bijna 300PK-sterke Seat Léon uitkomen voor het Seat Team Sartorius, een samenwerking tussen Madeno Racing en Certainty Racing Team. Vorig seizoen reed Koster in het voorprogramma van de DTM al twee weekenden in de Seat Léon Supercopa, waarbij hij in zijn thuiswedstrijd op Zandvoort zelfs uitzicht op de overwinning had.
Koster heeft, na diverse testsessies voorafgaand aan het seizoen, alle vertrouwen in een geslaagd seizoen. “De veelbelovende weekenden vorig jaar smaakten naar meer en ik ben heel blij nu weer in deze hoogaangeschreven klasse uit te mogen komen,” vertelt Koster. “De Seat heeft ontzettend veel power en is een pure race-auto. We zullen samenwerken met Madeno Racing, die in deze klasse al veel ervaring heeft opgedaan. De testdagen verliepen zeer voorspoedig. Het belooft een mooi seizoen te worden!”

Madeno Racing behaalde in de Seat Léon Supercopa al diverse successen, zo wist het raceteam diverse overwinningen op haar naam te schrijven. Teameigenaar Leo van der Maden ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. “We hebben in het verleden best wat successen behaald en we zullen proberen met onze ervaring Dillon verder vooruit te helpen,” legt van der Maden uit. “Met de testdagen op Hockenheim hebben we de auto behoorlijk kunnen verbeteren, totdat deze maar liefst 1,6 seconde sneller was. Een behoorlijke vooruitgang, in deze ultracompetitieve klasse, waar in de kwalificatie de top vijftien meestal binnen een seconde zit. Ik heb alle vertrouwen in een goed seizoen, want de top tien is absoluut haalbaar en later in het seizoen hopen we op te klimmen naar de top vijf.”

Langstrecken-Meisterschaft
Het wordt nog een druk jaar voor Koster. Naast de races in de Nederlandse BMW 130i Cup en de Seat Léon Supercopa, rijdt de Zandvoortse ondernemer ook in de Duitse Langstrecken-Meisterschaft op de ruim 24 kilometer lange Nurbürgring. Koster komt deze races in actie voor Black-Falcon, met een hagelnieuwe BMW M3 E92.

Het VLN-kampioenschap vangt Dillon Koster aan in de ADAC ACAS H&R Cup, 26 april a.s. op de Nurbürgring (D).

De eerste wedstrijden in de Seat Léon Supercopa worden 12 en 13 april a.s. verreden tijdens de seizoenstart van de DTM op de Hockenheimring (D).
 © 2004-2016 DillonKoster.nl