Dillon Koster maakt leerzaam weekend in Hockenheim mee

15 Apr 2008 | Dillon Koster heeft een leerzame seizoenopening van de Seat Léon Supercopa achter de rug. In de kwalificatie ging de Zandvoorter bij het ingaan van het stadion op de Duitse Hockenheimring door het grind. Hierdoor werden zijn snelste tussentijden teniet gedaan en verdween een potentiële plaats op de eerste startrij als sneeuw voor de zon. Dankzij een technisch defect aan de motor en de ijzersterke competitie in de Seat Léon Supercopa kwam Koster in de wedstrijden niet verder dan de twaalfde en vijftiende eindpositie.
De Seat Team Sartorius-rijder had de beste papieren om een goede startpositie te veroveren. Koster zette in zijn vliegende ronde namelijk de snelste tussentijden op de klokken. Door een stuurfout in de Mobil 1-kurve kwam de Zandvoorter niet verder dan een zestiende startplek voor de eerste editie van de Séat Leon Supercopa 2008.

In deze eerste race wist Koster op te rukken tot de twaalfde positie. De hevige competitie die de Supercopa kenmerkt, zorgde ervoor dat het hier bij bleef. “Op zich is de twaalfde plaats niet slecht, komend van een zestiende startplek,” vertelde de Zandvoorter. “De competitie is hier zeer hevig, van een heel andere orde als in Nederland. Men maakt nauwelijks fouten, dus is het erg lastig je een weg naar voren te banen.”

Gedurende de tweede wedstrijd klom Koster van de twaalfde startpositie verder op naar de achtste plek. Een stroomstoring in de motor zorgde er echter voor dat hij de Sartorius-Seat twee ronden voor het eind in de pitstraat moest parkeren. “Waar ik in de eerste race het kaas een beetje van mijn brood liet eten, viel ik nu agressiever aan,” aldus de Zandvoortse ondernemer. “Dat ging alleraardigst, maar door een stroomstoring in de motor moest ik de auto in de pitstraat zetten, mede om grote schade te voorkomen. Dit was een leerzaam weekend, de snelheid was er, het team was goed, het moet er alleen nog uitkomen. Gelukkig is komend weekend al de herkansing op Oschersleben.”

De derde en vierde editie in de Seat Léon Supercopa worden 19 en 20 april a.s. verreden in het voorprogramma van de DTM op Motorsport Arena Oschersleben (D).

UITSLAGEN DTM HOCKENHEIM 2008
Seat Léon Supercopa Race 1: 1. Nicki Thiim, 14 ronden in 26 min 24,373 (145,502 km/u); 2. Jimmy Johansson op 0,354 seconden; 3. Marin Colak op 3,598 seconden en 12: Dillon Koster op 41,996 seconden.
Seat Léon Supercopa Race 2: 1. Nicki Thiim, 14 ronden in 26 min 31,241 (144,874 km/u); 2. Thomas Marschall op 1,264 seconde; 3. Marin Colak op 1,630 seconde en 15: Dillon Koster op 2 ronden.

Stand na twee races
1. Nicki Thiim 41 punten
2. Jimmy Johansson 30 punten
3. Thomas Marschall 29 punten
16. Dillon Koster 1 punt
 © 2004-2016 DillonKoster.nl