Pechvol weekend voor lokalmatador Dillon Koster

15 Jul 2008 | Dillon Koster, uitkomend in de zeer competitieve Seat Léon Supercopa, heeft twee pechvolle thuisraces achter de rug tijdens de DTM op Circuit Park Zandvoort. Een defecte benzinepomp zorgde er in de eerste wedstrijd voor dat de SEAT Team Sartorius-coureur uitviel. De tweede race verliep voor hem niet veel beter, na een drive through penalty waren zijn kansen op een goede klassering verkeken.
En dat terwijl het er zaterdagochtend halverwege de regenachtige kwalificatie nog goed uitzag voor de lokale favoriet. Koster had toen namelijk de derde tijd op de klokken gezet, maar doordat de baan steeds meer opdroogde werden de tijden steeds verder aangescherpt. In de laatste en meest droge ronde maakte de Zandvoorter echter twee fouten en kwam niet verder dan een elfde startplek. “Ik werd ’s ochtends wakker en was blij om te zien dat het regende, omdat mijn circuitkennis dan een stuk belangrijker wordt,” vertelde Koster. “Tijdens de kwalificatie werd de baan echter steeds droger. Het moest in de laatste ronde gebeuren en dankzij goede timing kon ik op het allerlaatste moment nog een vliegende ronde rijden. Ik heb helaas in die ronde twee fouten gemaakt en dat heeft me uiteindelijk een vierde startplaats gekost.”

In de openingsrace kende Koster een goede start en wist al in de eerste ronde op te klimmen tot de achtste positie. Een drive through penalty voor Heiko Hammel en Nicki Thiim zorgde ervoor dat Koster nog verder zijn weg naar voren wist te maken. Een defecte brandstofpomp maakte echter een abrupt einde aan zijn inhaalslag. “Ik reed op dat moment vijfde,” vertelde de teleurgestelde SEAT Team Sartorius-coureur. “Dat is natuurlijk zwaar balen, omdat we dit weekend iets moois hadden kunnen laten zien, maar vooral omdat dit de zoveelste mechanische tegenslag is die we dit jaar met de auto hebben. Bovendien moeten we de tweede race nu helemaal vanaf achter starten.”

Bij de start van de tweede wedstrijd duurde het lang voordat de lampen doofden en Koster vertrok te vroeg van zijn plek, dat hem op een drive through penalty kwam te staan. Hierdoor was de lokale favoriet definitief uitgeschakeld voor een goede klassering tijdens zijn thuisraces. “Bij de start duurde het ontzettend lang voordat de lichten uitgingen,” verklaarde hij. “Ik kreeg een drive through penalty en daarmee verlies je zoveel tijd, dat het onhaalbaar is om nog ver naar voren te kunnen rijden. Mijn rondetijden waren wel even snel als de topvijf, maar het is in deze competitieve klasse heel lastig om zoveel achterstand goed te maken. Na een mooi weekend tijdens DTM op Zandvoort vorig jaar, vind ik het heel jammer dat ik het nu door de diverse omstandigheden niet heb kunnen afmaken. Ik baal daar ontzettend van, want ik had graag een mooi resultaat voor de gasten van mijn sponsor Sartorius, de fans en mezelf willen neerzetten. Desondanks was het weer een mooi evenement met veel toeschouwers en is het maandagochtend toch nog lang gezellig geweest bij het feest van Sartorius en Audi!”

De volgende wedstrijden in de Seat Léon Supercopa worden 26 en 27 juli a.s. verreden in het voorprogramma van de DTM op de Nürburgring (D). Hetzelfde circuit dat komend weekend decor is voor de ADAC RuhrPokalRennen, waaraan Dillon Koster deel zal nemen met een BMW M3 E92.

UITSLAGEN DTM ZANDVOORT 2008
Seat Léon Supercopa Race 1: 1. Damian Sawicki, 14 ronden in 31 min 51,475 (113,563 km/u); 2. Jimmy Johansson op 0,637 seconde; 3. Christoffer Nygaard op 1,819 seconden en uitgevallen: Dillon Koster.
Seat Léon Supercopa Race 2: 1. Christoffer Nygaard, 15 ronden in 28 min 19,153 (136,879 km/u); 2. Damian Sawicki op 0,493 seconde; 3. Thomas Marschall op 5,192 seconde en 18: Dillon Koster op 42,630 seconden.

Stand na tien races
1. Nicki Thiim 156 punten
2. Christoffer Nygaard 129 punten
3. Jimmy Johansson 123 punten
15. Dillon Koster 21 punten
 © 2004-2016 DillonKoster.nl