Zware strijd voor Dillon Koster op Nürburgring

27 Jul 2008 | Dillon Koster heeft een felle strijd geleverd tijdens de twee races in de SEAT Léon Supercopa, die afgelopen weekend in het voorprogramma van de DTM op de Nurbürgring (Duitsland) verreden werden. Na een tegenvallende kwalificatie wist Koster zich in de eerste wedstrijd op te werken naar een twaalfde positie. In de tweede race werd zijn inhaaljacht richting de topacht na een aanvaring met Andreas Pfister gestopt en viel Koster terug. Desondanks besloot de SEAT Team Sartorius-coureur het weekend toch nog als elfde.
Na een teleurstellende achttiende kwalificatiepositie, wist Koster dankzij een goede start in de eerste ronde op te klimmen naar de elfde plek. Na een hevig gevecht om de elfde positie, verloor hij een plekje en werd de Zandvoorter in de eerste race uiteindelijk als twaalfde afgevlagd. “Ik had echt een ontzettend goede start,” liet Koster weten. “Na de eerste ronde lag ik al elfde, daarna ontstond er een treintje achter me en moest ik alle zeilen bijzetten om hen achter me te houden. Het waren felle gevechten, maar ik heb wel een voldaan gevoel!”

In de tweede manche schoot Koster wederom goed uit de startblokken en klom in de eerste ronde op naar de zevende plek. Een aanvaring met de Duitser Andreas Pfister zorgde er echter voor dat de oranje Sartorius-SEAT beschadigd raakte en der Dillon langzaam terugzakte. De 31-jarige ondernemer besloot de tropisch warme wedstrijd als elfde. “Wat een ontzettend zware race!” vertelde Koster. “Ik heb een zware strijd geleverd, maar na een aanvaring met Pfister viel ik langzaam terug van de zevende naar de elfde plek. Ik ben dan ook niet tevreden met dit resultaat, want we hadden de stijgende lijn te pakken en die had ik dit weekend graag willen doorzetten. Ik hoop in het afsluitende weekend op Hockenheim een mooie basis te kunnen leggen voor het volgende seizoen in de SEAT Léon Supercopa. Maar eerst zal ik met de Sartorius SEAT tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam met WTCC-coureur Tom Coronel nog een mooie show gaan weggeven!”

De volgende wedstrijden in de SEAT Léon Supercopa worden 2 en 3 oktober a.s. verreden op het circuit van Le Mans (F). Dillon Koster komt echter pas 25 en 26 oktober weer in actie achter het stuur van de SEAT Léon, tijdens het DTM Finaleweekend op Hockenheim (D).

UITSLAGEN DTM NURBÜRGRING 2008
SEAT Léon Supercopa Race 1: 1. Nicki Thiim, 10 ronden in 16 min 49,525 (129,411 km/u); 2. Heiko Hammel op 2,686 seconden; 3. Thomas Marschall op 3,481 seconden en 12. Dillon Koster op 29,069 seconden.
SEAT Léon Supercopa Race 2: 1. Jimmy Johansson, 17 ronden in 28 min 38,438 (129,242 km/u); 2. Nicki Thiim op 0,461 seconde; 3. Constantin Dressler op 5,847 seconden en 11. Dillon Koster op 45,064 seconden.