Dillon Koster pakt achtste en vijfde positie tijdens Masters of Formula 3

15 Aug 2008 | Dillon Koster kwam afgelopen weekend in actie tijdens de RTL GP Masters of Formula 3. De Zandvoortse coureur reed zich tijdens de twee races in de Samsung BMW 130i Cup en naar een “maximaal haalbare” achtste en vijfde positie. Met de dubbele finish in de punten, vijf in totaal, klimt hij op naar de zesde positie in het kampioenschap.
Koster kende tijdens de eerste manche een goede start en won maakte daarbij twee posities goed. “In de regen moet je bij de start altijd als een oud wijf wegrijden,” legde de Zandvoortse teameigenaar uit. “Ik pakte op die manier twee plekken en terwijl ik me in de regen altijd wel thuis voel, ging het niet lekker. Ik had veel overstuur, waardoor de achterkant van de auto compleet uitbrak. Ik moest weer achter aansluiten, maar kon uiteindelijk weer naar de achtste plek op te klimmen. In de tweede race wist ik bij de start weer twee plekken goed te maken. Uiteindelijk werd ik vijfde en dat was toch wel het maximaal haalbare. Ik hoop met de volgende races tijdens de A1 Grand Prix op Circuit Park Zandvoort voor een groot publiek een mooie prestatie neer te kunnen zetten, maar ik zal eerst samen met WTCC-coureur Tom Coronel zorgen voor een mooie demonstratie in mijn Sartorius-SEAT tijdens Bavaria City Racing op 17 augustus in Rotterdam!”

De volgende wedstrijden in de Samsung BMW 130i Cup worden 4 en 5 oktober a.s. verreden tijdens de A1 Grand Prix op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAGEN RTL GP MASTERS OF FORMULA 3 2008
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1. Bas Schothorst, 10 ronden in 20 min 14,425; 2. Tim Coronel op 4,286 seconden; 3. Duncan Huisman op 5,301 seconden; 6. Luuk Glansdorp op 21,121 seconden; 8. Dillon Koster op 50,576 seconden en 11. Lau Michielse op 1 min 37,290.
Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1. Bertus Sanders, 16 ronden in 28 min 35,600; 2. Duncan Huisman op 0,666 seconden; 3. Tim Coronel op 6,478 seconden; 5. Dillon Koster op 29,245 seconden; 8. Lau Michielse op 1 ronde en uitgevallen: Luuk Glansdorp.