Dillon Koster dichtbij overwinning tijdens A1GP

06 Oct 2008 | Dillon Koster is tijdens de A1GP op Zandvoort door een lekke band de overwinning misgelopen. Onder regenachtige omstandigheden profiteerde de Zandvoorter van de problemen van Jan Lammers en Tim Coronel en wist de leiding over te nemen. Door een verbogen stuurstang en vervolgens een lekke band viel de Zandvoorter echter terug tot de zevende positie.
In de eerste wedstrijd kon Koster het tempo lange tijd goed volgen, maar na een aanvaring met Tim Coronel viel hij terug tot de achtste positie. Geluk bij een ongeluk: de topacht werd voor de startopstelling van de tweede race omgekeerd, waardoor Koster vanaf pole-position mocht vertrekken. “Ik ben heel blij dat ik dit weekend het tempo beter kan bijhouden,” vertelde Koster. “Ik had geen idee waarom ik de afgelopen races de snelheid lastig kon vinden. We hebben alles aan de auto vervangen; tot het gaspedaal aan toe. Nu gaat het een stuk beter. In de race kon ik lange tijd mijn plek in de topvijf verdedigen. Ik had helaas last van overstuur en daardoor ging ik volledig dwars in de Kumhobocht, waarbij Tim Coronel mij niet meer kon ontwijken en mij raakte. Hij moest daardoor opgeven, ik kon gelukkig nog wel verder.”

Bij de start van de tweede manche moest Koster de laat remmende Jan Lammers voor zich laten, maar de pole-sitter gaf zich niet snel gewonnen en bleef aandringen bij de driest verdedigende Seatholder van A1 Team Netherlands. Vlak nadat leider in de wedstrijd Tim Coronel stilviel spinde Lammers van de baan, waardoor de weg vrij was voor Koster en Glansdorp om de eerste twee plekken over te nemen. Een lekke band zorgde er echter voor dat Koster de pitstraat moest opzoeken om deze te laten vervangen. Hij viel terug tot de zevende positie, voor teamgenoot Lau Michielse die achtste werd. Ondertussen vierde Glansdorp zijn eerste zege in de hoogaangeschreven merkencup.

Dillon Koster is blij met de overwinning voor teamgenoot Glansdorp, maar had zichzelf ook graag op de hoogste trede van het podium zien staan. “Ik had een goede start en had in de regen als enige vrij zicht,” legde Koster uit. “In de eerste bocht moest ik Jan Lammers nog voorbij laten, maar heb daarna rondelang geprobeerd er langs te komen. Hij drukte me daarbij een paar keer het gras in, niet helemaal fair, maar het leverde een leuk gevecht op. Toen Lammers me weer naast de baan drukte, kon Tim Coronel de leiding overnemen. Een rondje later viel Tim stil, waarbij ik hem raakte en mijn stuurstang verboog. Daardoor kon ik de eerste plek niet meer verdedigen. Ik kreeg bovendien daarna een lekke band, waardoor ik naar de pits moest om deze te laten verwisselen. Uiteindelijk ben ik toch nog zevende geworden, omdat er veel uitvallers waren. Jammer maar helaas, ik had absoluut kunnen winnen vandaag en een 1-2’tje voor Certainty kunnen scoren. Maar desalniettemin vind ik het fantastisch voor Luuk!”

De laatste wedstrijden in de Samsung BMW 130i Cup worden verreden tijdens de Formido Finaleraces, 25 en 26 oktober op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAGEN A1GP ZANDVOORT 2008
Samsung BMW 130i Cup Race 1: 1. Bertus Sanders, 12 ronden in 23 min 22,775 (132,639 km/u); 2. Jan-Joris Verheul op 0,613 seconden; 3. Luuk Glansdorp op 15,721 seconden; 8. Dillon Koster op 24,699 seconden en 12. Lau Michielse op 2 min 00,986.
Samsung BMW 130i Cup Race 2: 1. Luuk Glansdorp, 16 ronden in 34 min 26,562 (120,046 km/u); 2. Jan-Joris Verheul op 1,158 seconden; 3. Mickey Betram op 14,531 seconden; 7. Dillon Koster op 1 ronde en 8. Lau Michielse op 1 ronde.

Stand Samsung BMW 130i Cup na 12 van 14 races
1. Bas Schothorst 81 punten
2. Tim Coronel 68 punten
3. Jan-Joris Verheul 65 punten
6. Luuk Glansdorp 33 punten
7. Dillon Koster 21 punten
15. Lau Michielse 2 punten
 © 2004-2016 DillonKoster.nl