Seizoen SEAT Léon Supercopa abrupt ten einde voor Dillon Koster (+ film)

28 Oct 2008 | Het seizoen van de SEAT Léon Supercopa is voor Dillon Koster abrupt ten einde gekomen tijdens de laatste wedstrijd van het jaar, die traditioneel wordt verreden in het DTM Finaleweekend op de Hockenheimring (Duitsland). Na een nette toptien klassering in de eerste race, was Koster in de tweede wedstrijd op weg naar een mooie afsluiting van het seizoen. In de zevende ronde in een gevecht om de zevende positie, raakte de auto van Koster in de zevende bocht van het 4,574 kilometer lange circuit in onbalans. Met een impact van 185 km/u kwam het seizoen van de SEAT Team Sartorius-coureur tot stilstand in een betonnen muur.
Foto: Florian SchustHet laatste weekend begon voor Koster goed. Hij noteerde in de kwalificatie een negende tijd, waardoor de laatste kwalificatie van het seizoen hem zijn beste startpositie van het jaar opleverde. “Ik had er dit weekend veel zin en vertrouwen in”, vertelde de Zandvoorter. “In de kwalificatie warmde ik eerst even rustig de banden op om daarna gelijk een snelle tijd neer te zetten. Dat pakte goed uit, want mijn ronde was goed voor de negende positie, mijn beste startplek van het seizoen.”

In de eerste wedstrijd ondervond Koster de hevige competitie in de Duitse merkencup, maar desondanks werd de Nederlander als negende geklasseerd. “De competitie is hier echt heel heftig,” legde hij uit. “Er rijden in deze klasse veel jonge jongens mee die er heel serieus mee bezig zijn. Ik was in de openingsronde iets te lief en verloor twee plekken. Ik heb daarna een gevecht om de negende positie kunnen volhouden. Door een zware crash van Heiko Hammel werd de wedstrijd drie ronden voor het einde afgevlagd. Ik ben tevreden met de negende plek.”

Tijdens de tweede en laatste race van het seizoen, maakte Koster een serieuze klapper mee in een snelle rechterbocht van de Hockenheimring. In een gevecht met Wolfgang Klein raakte de oranje Sartorius SEAT in onbalans en kwam met een ongekende snelheid in een betonnen muur tot stilstand.

“Ik had een goede start en ging voorbij aan Damian Sawicki”, vertelde Koster. “Halverwege de wedstrijd kwam ik wat langzaam uit de Spitzkehre en daardoor kwam Wolfgang Klein naast me. In de bocht daarna werd ik naar binnen gedrukt, en dat is niet de lijn die je daar moet rijden. De achterkant van de auto stapte weg. Toen ik de auto bijna weer in het juiste spoor had, kwam ik op het gras terecht en raakte met hoge snelheid de muur. De data-analyse heeft uitgewezen dat de impact gebeurde bij 185 km/u! Ik werd ontzettend hard door mekaar geschud en moest ter controle naar het ziekenhuis, maar gelukkig heb ik er geen letsel aan over gehouden. Ik heb wel overal pijn: in m’n nek, rug en hoofd. De schade aan de auto is groot, maar we hebben gelukkig nu de winter de tijd om de auto weer op te bouwen. Ondanks dat je het seizoen niet op deze manier wilt afsluiten, heb ik een positief gevoel aan het seizoen overgehouden. Ik kijk nu alweer uit naar 2009, waarin ik samen met SEAT Team Sartorius weer uit zal komen in de Supercopa. Ik wil de monteurs van Madeno bedanken, omdat ze afgelopen weekend een heel goede auto voor me neergezet hebben!”

UITSLAGEN DTM FINALE 2008 | HOCKENHEIMRING
SEAT Léon Supercopa Race 1: 1. Nicki Thiim, 10 ronden in 18 min 51,100 (145,679 km/u); 2. Christoffer Nygaard op 1,676 seconden; 3. Thomas Marschall op 2,739 seconden en 9. Dillon Koster op 12,158 seconden.
SEAT Léon Supercopa Race 2: 1. Nicki Thiim, 13 ronden in 24 min 29,009 (145,719 km/u); 2. Christoffer Nygaard op 0,521 seconden; 3. Fredy Barth op 6,670 seconden en uitgevallen: Dillon Koster.

Eindstand SEAT Léon Supercopa seizoen 2008
1. Nicki Thiim 265 punten (kampioen)
2. Jimmy Johansson 191 punten
3. Christoffer Nygarad 181 punten
15. Dillon Koster 28,5 punten
 © 2004-2016 DillonKoster.nl