Dillon Koster tijdens DTM Zandvoort in SEAT Leon Supercopa!

11 Jul 2009 | Tijdens de DTM races op Circuit Park Zandvoort verdedigt Dillon Koster de Nederlandse eer in de SEAT Leon Supercopa. Lokalmatador Koster zal een gastrace rijden in de VIP-Leon geprepareerd door SEAT Duitsland. De Zandvoorter is bepaald geen onbekende met de Supercopa, hij reed al eerder gedurende anderhalf jaar in deze uitdagende klasse en was in 2007 dicht bij de overwinning in zijn thuisrace op Zandvoort.
De SEAT Leon Supercopa is een van de meest krachtige merkencup in Europa en doet in het zesde seizoen verschillende Europese landen aan in het voorprogramma van de DTM. Het racemonster wordt aangedreven door een 2.0 liter TSI-Viercilinder-Turbomotor die maar liefst 300 PK levert. Het aerodynamische pakket, geoptimaliseerd door een voorsplitter, vlakke onderbodem, diffuser en verstelbare achtervleugel, in combinatie met het sperdifferentieel zorgen voor hoge bochtensnelheden en een agressief en spectaculair uiterlijk.

Tijdens de DTM races op Zandvoort rijdt Dillon weliswaar een vooralsnog eenmalige gastrace, dat dit hem zeker niet kansloos maakt voor een podiumfinish bewees hij al eens in 2007, toen hij zijn eerste race reed op de duinpiste in de SEAT Leon Supercopa. De teambaas van Certainty Racing Team was destijds op weg naar de overwinning, totdat een drive-through penalty wegens oponthoud bij de startopstelling hem terug wierp in het veld.

Dillon is regulier rijder in de VLN klasse in Duitsland, waarin hij langeafstandsraces rijdt in een dikke BMW M3 op de legendarische oude Nürburgring . Toen de kans zich voordeed om op zijn thuis circuit deel te nemen in de VIP-auto van SEAT Duitsland, aarzelde hij geen moment: “Wat is er nu mooier dan te rijden op je thuiscircuit voor je eigen publiek?! Ik kan dan ook niet wachten tot volgende week! Graag wil ik SEAT Duitsland en mijn sponsors bedanken dat ze mij deze kans geven.“
Met aantrekkelijke supportraces van, naast de SEAT Leon Supercopa, de Porsche Carrera Cup Deutschland en Formula 3 Euro Serie is het Circuit Park Zandvoort tijdens het DTM weekend zeker een bezoek waard! Op zaterdag 18 en zondag 19 juli zullen de snelle Supercopa’s te bewonderen zijn.

Dillon wordt gesteund door Stonemotion, Upgrade International Properties, Formido, Copernicus, Intercity, GANT, Go Fast en Mango’s Beachbar.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl