Driemaal geen scheepsrecht voor Dillon Koster

23 Jul 2009 | Nadat hij in twee eerdere deelnames in de SEAT Leon Supercopa op zijn thuiscircuit al had geroken aan het podium, maakte Dillon Koster tijdens de perspresentatie in het raadhuis van Zandvoort de doelstelling voor zijn gastoptreden in het DTM weekend openbaar: "Driemaal is scheepsrecht, ik ga voor het podium!" Helaas wist Dillon door veel pech beide races niet te finishen en zag zijn droom om voor het thuispubliek op het ereschavot te staan daarmee in rook opgaan. In de eerste race moest de Zandvoorter zijn auto in de pitsstraat parkeren na schade veroorzaakt door een lekke band, in de tweede race werd hij getorpedeerd door een andere deelnemer en eindigde hard in de bandenstapel.
Het weekend begon veelbelovend, Dillon kon snel het ritme vinden in de auto waarin hij vorig seizoen het gehele jaar reed en liet constant top 10 tijden noteren in de vrije training. Uiteindelijk kwalificeerde de Zandvoortse ondernemer zich net buiten de top 10, op de 12de positie.”Ik keek vooraf enorm uit naar dit raceweekend en in de vrije training eindigde ik als 10de, waar ik niet geheel ontevreden mee was. Wel moest ik weer even wennen aan de auto, het links remmen en de grip, maar was rap op snelheid. Voor de kwalificatie hadden we de auto aangepast met o.a. hardere veren, waardoor het nog sneller moest gaan. Hierin hield ik lang de zevende positie, maar maakte in mijn laatste vliegende ronde een klein foutje, waardoor ik mijn tijd niet kon verbeteren en terugviel naar de 12de positie.”
Dillon maakte een sterke indruk in de eerste race, totdat de pechduivel om de hoek kwam kijken: ”Mijn start was goed en al binnen enkele ronden had ik mij opgewerkt naar de negende positie. Ik had uitzicht op de zevende positie, toen ik een lekke band kreeg en de auto in de pitsstraat moest parkeren.”

Helaas betekende zijn uitval in de eerste race dat Koster als 19de moest starten in de tweede race en eigenlijk alleen goedgezinde weergoden de altijd sterke regenrijder nog een kans op het podium konden verschaffen. Ondanks de regenvoorspellingen bleef het droog, maar de racende teambaas was vastberaden zich naar voren toe te vechten: “In de eerste ronde kon ik direct een paar auto‟s inhalen en lag ik alweer op de veertiende positie, toen het noodlot toesloeg. Bij een inhaalactie verremde een andere deelnemer zich. Ik zat aan de buitenkant, kon geen kant op en hij nam mij op hoge snelheid mee frontaal de bandenstapels in. Het was een harde klap en ook de wagen is zwaar beschadigd, maar gelukkig kon ik zonder kleerscheuren uitstappen, dankzij o.a. mijn HANS systeem. Blijkt maar weer dat dit eigenlijk een must is voor iedere coureur!”

Ondanks de tegenslag, hield Dillon een goed gevoel over aan het weekend: ”Al met al was het toch een zeer mooi weekend en heb ik veel positieve reacties ontvangen. Graag wil ik dan ook SEAT Duitsland en mijn sponsors bedanken dat ze dit weekend voor mij mogelijk hebben gemaakt. Wie weet was het niet eenmalig!”

Dillon wordt gesteund door Stonemotion, Upgrade International Properties, Formido, Copernicus, Intercity, GANT, Go Fast en Mango‟s Beachbar.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl