Dillon Koster geniet van races SEAT Léon Supercopa tijdens DTM Zandvoort

06 Sep 2010 | Dillon Koster heeft genoten van de twee races in SEAT Léon Supercopa in het voorprogramma van de DTM op Circuit Park Zandvoort. De lokale favoriet kwam afgelopen weekeinde tijdens het Nederlandse DTM-weekeinde op uitnodiging van SEAT Duitsland in actie in de zeer competitieve Duitse merkencup. Onder toeziend oog van 39.000 bezoekers pareerde de Zandvoorter in de tweede race het tempo van de vaste rijders met een elfde positie.
De DTM is één van de absolute hoogtepunten van de Nederlandse autosportevenementen, waarin de Duitse autofabrikanten Mercedes-Benz en Audi de strijd met elkaar aangaan. In het voorprogramma rijdt de SEAT Léon Supercopa, een zeer competitieve autosportklasse, met een startveld van ongeveer twintig gelijkwaardige auto‟s, die aangedreven worden door een 2 liter motor die maar liefst 300PK levert. Koster reed in 2007 en 2008 twee complete seizoenen in deze klasse en keerde op uitnodiging van SEAT Duitsland weer terug achter het stuur van de Supercopa.

Op vrijdag bood een vrije training van dertig minuten de gelegenheid om weer te wennen aan de volbloed racebolide. “De SEAT Léon Supercopa is een serieuze raceauto, waar je niet zo in stapt en de draad van een jaar geleden weer oppakt”, zei Koster. “In de vrije training zat ik op oude banden twee seconden van de snelste tijd af en mijn ronde was niet geheel foutloos. Ik ging dus met vertrouwen de kwalificatie tegemoet.”

“In de kwalificatie had ik me voorgenomen om bij een snelle rijder aan te haken om zo een snelle ronde neer te zetten, maar door twee keer code rood en chaos op de baan is dat helaas niet gelukt”, verklaarde Koster. Uiteindelijk reed Koster, die door de Duitse commentatoren de lokalmatador genoemd wordt, zich naar een zestiende tijd.

“Een gemiste kans, want de kwalificatie is het belangrijkst in deze cup. Het bleek in de eerste race al dat het lastig inhalen is met de vlakke bodemplaat die onder de auto zit. Ik heb flink gepusht en kon het tempo goed volgen. Maar de snelle jongens die ik het in het verleden nog lastig kon maken, hebben de afgelopen twee jaar niet stil gezeten en natuurlijk veel ervaring opgedaan.” Koster werd de eerste race als veertiende afgevlagd.

In de tweede wedstrijd wist Koster op te klimmen naar uiteindelijk de elfde positie. “Er gebeurde in de tweede race iets meer dan in de eerste. Het lukte om vanaf de veertiende startplek op te klimmen naar de elfde positie en ik zat qua rondetijden niet meer dan een halve seconde van de kop van het veld af. Ik ben absoluut niet ontevreden en houd een goed gevoel over aan het weekeinde. Waarbij ik het het belangrijk vind dat onze sponsors, partners en gasten van Certainty Events & Incentives het naar hun zin gehad hebben. Ik wil mijn sponsors en SEAT Duitsland bedanken voor het mogelijk maken van dit geslaagde weekeinde.”

Dillon Koster wordt ondersteund door onder andere Hertalan, Brink Groep, Jongepier Opleidingen, SEAT Nederland, Laminaatoutlet.nl, GANT en Laubier.

DTM ZANDVOORT 2010
Race 1 SEAT Léon Supercopa: 1. Sawicki (POL), 15 ronden in 28:26,447 minuten, 2. Williams (RSA) op 0,900 seconden, 3. Simonsen (SWE) op 2,101 en 14. Koster (NED) op 23,956.
Race 2 SEAT Léon Supercopa: 1. Williams (RSA), 15 ronden in 28:26,403 minuten, 2. Marschall (GER) op 3,762 seconden, 3. Rambow (GER) op 4,342 en 11. Koster (NED) op 19,196.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl