Goede start opmaat tot succesvol VLN-seizoen voor Dillon Koster

17 Apr 2012 | Dillon Koster is het seizoen van de VLN Langstreckenmeisterschaft goed begonnen. De Zandvoorter, die dit jaar elf keer op de Duitse Nürburgring in actie komt, klokte achter het stuur van een BMW Z4 van het raceteam Black Falcon afgelopen weekeinde veelbelovende rondetijden. Uiteindelijk belandde Koster, samen met teamgenoten Lau Michielse en Erik Weijers, als vierde in de V5-klasse net buiten het erepodium. Als 90e algemeen finishte het Nederlandse drietal exact halverwege het 181 auto’s tellende startveld.
Koster maakt dit jaar zijn rentree in het VLN-kampioenschap op de beroemde Nürburgring, waar hij in voorgaande jaren met verschillende auto’s al duizenden kilometers aflegde. Behalve de BMW Z4, kwam hij ook in actie met een BMW M3 E92, 325i, 330i en 130i. In de goed uitgebalanceerde Z4 noteerde de racende teameigenaar van Certainty Racing Team veelbelovende rondetijden, die niet veel onderdeden voor de topdrie in de V5-klasse. De wedstrijd werd echter voortijdig afgevlagd, waardoor de race te kort duurde om een podiumklassering te kunnen bevechten. “Ik ben bijzonder blij met de vierde plek”, vertelde Koster. “Het voelt goed om na bijna twee jaar van afwezigheid, op de Nürburgring weer zo competitief de strijd aan te kunnen gaan. Ik heb nu alweer zin in de volgende race over twee weken, de generale repetitie voor de 24-uursrace!”

De volgende wedstrijd in het VLN-kampioenschap vindt plaats op 28 april a.s. De 24 uur van de Nürburgring op 19 en 20 mei is er een om vast in de agenda te zetten. Behalve de spectaculaire hoofdact, is Certainty Racing Team in het voorprogramma goed vertegenwoordigd. Niels Langeveld, Marcel Duits, Edgar van der Ende en Jim Raaymakers maken dan hun opwachting in de Renault Clio Cup op de 25,378 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl