Dillon Koster bereidt zich voor op 24 uur Nürburgring

02 May 2012 | De brokstukken vlogen op de Nürburgring tijdens de derde wedstrijd van de Langstreckenpokal letterlijk in de rondte. Dillon Koster, samen met teamgenoten Lau Michielse en Erik Weijers, hield de Black Falcon-BMW Z4 echter buiten de talrijke incidenten en eindigde tijdens de ADAC ACAS H&R Cup als 77e algemeen voor het leeuwendeel van het 201 auto’s tellende startveld. Het Nederlandse trio, dat later deze maand aan de start verschijnt van de 24-uursrace, finishte tijdens de generale repetitie als zevende in de V5-klasse.
De derde race om het VLN-kampioenschap werd, voor de derde keer dit seizoen, met een rode vlag voortijdig beëindigd. “Met ruim vijftig uitvallers en onder zomerse temperaturen was het erg lastig om je hoofd koel te houden”, vertelde de Zandvoorter. “Elke ronde was er wel iets aan de hand, met flinke schades en zware ongelukken. We zijn gelukkig ongeschonden uit de strijd gekomen en dat is een goede voorbereiding voor de 24 uur. Dat zal voor ons pas echt een uitputtingslag worden, want we rijden de hele race maar met z’n drieën.”

Op 19 mei a.s. doven de lichten voor de 24 uur van de Nürburgring. Behalve de spectaculaire hoofdact, is Certainty Racing Team in het voorprogramma goed vertegenwoordigd. Niels Langeveld, Marcel Duits, Edgar van der Ende en Jim Raaymakers maken dan hun opwachting in de Renault Clio Cup op de 25,378 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife.
 © 2004-2016 DillonKoster.nl